Helppoa ja hyvää – bataattiranut

Mulla on tällä hetkellä aivan naurettavan vähän kursseja ja päivät on aikamoista sluibailua, mutta silti suosin nopeita sekä helppoja ruokia omassa keittiössä. Välillä on toki kiva häärätä oikein ajan kanssa lieden ääressä, mutta etenkin arkisin on kiva, että takataskussa on helppoja ja hyviä ohjeita. Yleisimmin puuhaan tomaatti- tai kasvissosekeittoa, mutta tällä kertaa pyöräytin bataattiranskalaisia. 

bataatti
Pääruuastahan nämä ei kauheasti mene, vaan lähinnä lisukkeena tai välipalana. Vaarana kyllä on, että vetäisee mahan täydeltä pelkästään bataattiranskiksia, koska onhan nämä vaan aika hyviä. Päälle kun tirskauttaa vielä vähän sitruunaa tai limeä ja kylkeen tujaus hyvää majoneesia, niin namskis ja mumskis!

TARVITSET

  • bataatti
  • 2-3 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • yrttejä
  • majoneesia (valmista tai itse tehtyä)
  • sitruunaa/limeä

bataattiranut_majobataattiranut
Halutessasi kuori bataatti. Pilko bataatti noin sormen paksuisiksi tikuiksi. Heitä bataattitikkujen kanssa isoon kulhoon öljy, suola ja haluamiasi yrttejä. Käytin tällä kertaa basilikaoliiviöljyä ja provencen yrttiseosta. Sekoita hyvin. Asettele tikut leivinpaperilla vuoratulle pellille erilleen toisistaan. Näin tikut pysyvät paremmin kasassa ja pinnasta tulee rapsakampi. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia, käännä tikut ympäri ja paista toiset 20 minuuttia. Pirskauta päälle sitruunan tai limen mehua ja tarjoile ranskalaiset haluamasi pääruuan lisukkeena. Vinkkinä, että valkosipuli- ja aurajuustomajoneesit sopivat aika kivasti makeahkon bataatin kaveriksi ja tuovat bataatin makua paremmin esiin. Nauti!

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s