Toronton etniset kaupunginosat

Torontossa on ihan älyttömästi eri kansallisuuksia ja se näkyy myös katukuvassa vahvasti. Aivan kaiken näköistä ja oloista porukkaa tulee vastaan ja esimerkiksi eri maalaiset ravintolat ovat hyvin edustettuina. 

Suuret ulkomaalaisten massat ovat synnyttäneet Torontoon myös lukuisia etnisiä kaupunginosia. Kaikista suurin etninen kaupunginosa on luonnollisesti Chinatown, joka löytyykin melkolailla kaikista suurimmista kaupungeista eri puolilla maailmaa. Toronton Chinatown sijaitsee aivan ydinkeskustan tuntumassa ja sinne on helppo suunnata kävellen tai raitiovaunulla. Me otimme puolentoista viikon aikana suunnan Chinatowniin lähes päivittäin. Alueella on niin mahtavan hyviä ja edullisia ruokapaikkoja, että lounasaikaan eksyimme alueelle harva se päivä.

Lisäksi kaupunginosasta löytyy paljon kiinalaisia ruoka- ja päivittäistavarakauppoja, jotka ovat näkemisen arvoisia. Itse en ole koskaan käynyt Kiinassa, mutta vanhempani ovat muutaman kerran matkustaneet sinne ja sanoivatkin useaan kertaa Chintownissa  ja sen krääsä- sekä ruokakaupoissa pyöriessä, että aivan kuin Kiinassa olisi. Myös kiinalaisia hierontoja sekä parturi-kampaamoja oli tarjolla runsaasti. Isäni kävi toisena matkapäivänä parturissa, joka sijaitsi kerrostalon toisessa kerroksessa ja oli mielestäni kaikessa askeettisuudessaan epäilyttävä, mutta vanhempani totesivat paikan olevan samanlainen parturi kuin Kiinassakin. Parturi pisti puhelimestaan kiinalaiset popit soimaan ja alkoi höpötellä isäni kanssa parturoinnin ohessa. Hintaa tippeineen kertyi 10 taalaa, eli noin kahdeksan euroa. Itse kävin muutamaa päivää myöhemmin kampaajalla ihan kampaamon näköisessä paikassa hiustenleikkuussa, värjäykseen en ihan vielä ainakaan uskaltautunut. Kampaaja sai ohjeistukseksi leikata 3-4 cm pois, jotta latvasta tulisi siisti ja tasainen. Pituutta lähti lähemmäs 10 cm, mutta kampaajatäti teki työtä käskettyä. Ei olisi muuten tullut siisti ja tasainen latva. Operaatio kesti noin 10 minuuttia, jälki oli siistiä ja hintaa työlle tuli 15 taalaa. Mielestäni ihan oiva diili.
chinatownchinese
Chinatownista pohjoiseen kävellessä tulee jonkin matkan päässä vastaan Koreatown. Tämä kaupunginosa on Chinatowniin verrattuna hyvin pieni ja vaatimaton. Kaupat, ravintolat ja muut liikkeet keskittyvät Manning Avenuen varteen ja alueen läpi kävelee hetkessä. Kaupunginosa on kuitenkin käymisen arvoinen, sillä alueella on monta korealaista ravintolaa sekä mielenkiintoisia korealaisia leipomoita. Valitsimme vanhempieni kanssa katukuvasta aivan sattumalta huippuhyvän ravintolan, jota veljenikin kehui lounaan jälkeen puhelimessa parhaaksi korealaiseksi ja oli vaikuttunut valinnastamme. Kooltaan Koreatown oli aikamoinen yllätys, odotin nimittäin jotain edes vähän isompaa paikkaa. Vaikkakin minulle, joka en Koreassa ole käynyt, oli paikka aika kiva pikaleikkaus Koreaan. Maa kun kuuluu matkalistalleni ja haluan sinne vielä joskus matkustaa. Eli jos sinulla on Torontossa vähänkään ylimääräistä aikaa, kannattaa myös Koreatown käydä katsomassa, varsinkin ruoka-aikaan.
koreatownchefkoreankorean_bakery
Torontosta löytyy myös muun muassa Little Italy, Little Portugal, Little India ja Greektown. Vierailimme näistä kahdessa ensimmäisessä. Little Italyn läpi lähinnä vain kävelimme ja fiilistelimme aluetta. Little Italy poikkeaa China- ja Koreatowneista paljon ja alue muistuttaakin Italiasta lähinnä naapuruston tunnelmalla sekä siellä täällä soivalla italialaisella musiikilla. Kaupunginosassa on jonkin verran italialaisia ravintoloita, mutta niitä löytyy myös muualta kaupungissa.

Little Portugal on hieman isompi kuin Little Italy, mutta on silti aika pieni ja vaatimaton. Alueella kuulee ja näkee ilahduttavan paljon portugalin kieltä, mutta silti olin aidosti pettynyt alueen vaatimattomuuteen. Ajattelin, että alueella olisi runsaasti portugalilaisia kahviloita ja ravintoloita, mutta jouduimme talsimaan hetken aikaa edestakaisin, ennen kuin löysimme kahvilan, josta saisi Pastel de natoja. Asiaan tosin varmasti vaikutti se, että olimme liikkeellä jouluaatonaattona ja moni paikka oli laittanut joulunpyhiksi lapun luukulle ja painunut lomien viettoon. Löysimme kuitenkin yhden ison leipomo-kahvilan, jossa raikasi ihanasti portugalin kieli ja tunnelma oli aivan kuin Portugalissa tai Brasiliassa. Etenkin Brasilian portugalia kuuli alueella paljon, mikä tietenkin lämmitti minun sydäntäni ja pääsin hieman asioimaankin tutulla portugalin kielellä.

Portugalinkielisten paljous näkyi myös jouluaattona, kun suuntasimme jouluna veljeni lähikirkkoon portugalinkieliseen joulumessuun. Meillä oli äitini kanssa tarkoitus mennä aattoiltana johonkin paikalliseen kirkkoon laulamaan joululauluja ja seuraamaan messua englanniksi. Muutimme kuitenkin suunnitelmia, kun veljeni lähikirkon englanninkielinen messu olisi ollut vasta puolenyön jälkeen ja portugalinkielinen oli aiemmin illalla. Päätimme ottaa portugalinkielisen messun kokemuksen kannalta. Minulle se oli tietenkin hieman viihdyttävämpää, kun ymmärsin kuitenkin jotain messusta, vaikkei uskonnollinen sanasto portugaliksi hallussa juuri olekaan. Äitini ei ymmärtänyt oikeastaan mitään, mutta loppupeleissä kristittyjen kirkkomenot menevät maasta riippumatta aika samoin ja mukana on helppo seurata.
litlle_portugaljoulukirkkofeliz_natal
Kaiken kaikkiaan etnisten kaupunginosien kiertelyyn voisi kuluttaa aikaa helposti muutamia päiviä ja pidin näiden alueiden kiertelystä valtavasti. Voisin kuvitella alueiden olevan kesällä aivan mielettömiä, varsinkin Little Italy ja Little Portugal varmasti heräävät kevään ja kesän tullen aivan eri tavalla eloon kuin keskellä sydäntalvea. Chinatown on ehdoton, jos etsii edullisia ruoka- tai ostospaikkoja, muutenkin suosittelen näitä etnisiä kaupunginosia erityisesti ruokatarjontansa puolesta.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Toronton etniset kaupunginosat

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s