Yhdistin kaksi addiktiota

Oikeastaan ensimmäinen addiktio aiheutti toisen addiktion ja sitten päätin yhdistää ne. Tai toinen addiktio johti vielä kolmanteenkin. Ja sitten yhdistin ne. Aluksi minuun nimittäin iski neuloosi, joka aiheuttaa kauheaa neulomishinkua ja koko ajan vaan pitäisi neuloa. 
fight_back
Neuloosin sattuessa kohdalle on yleensä kiva katsoa samalla myös jotain sarjaa tai elokuvaa. Aloitin joku aika sitten neulomaan Muitaihania-huivia, joka on ensimmäinen kunnollinen kirjoneuletyöni. Koska kirjoneuletta tehdessä täytyy seurata sekä ohjetta että työtä,  niin totesin, että taustalle pyörimään toimii parhaiten suomenkieliset ohjelmat. Tällöin ei tarvitse ihan koko aikaa tuijottaa ruutua, vaan voi keskittyä seuraamaan niitä kirjoneuleen ohjeita ja neulosta.  Kun olin katsonut sekä suomalaisia että ulkolaisia sarjoja ja leffoja lukemattomia tunteja, päätin, että voisin koittaa yhdistää neulomisen ja lukemisen. Lukeminenhan koetaan jotenkin sivistävämmäksi kuin leffat tai tv-sarjat. No mutta eihän neulominen ja lukeminen oikein toimi yhtä aikaa, ei ainakaan minun kohdallani. Niinpä päätin antaa vihdoin ja viimein tilaisuuden äänikirjoille. En ole koskaan oikein edes ajatuksen tasolla lämmennyt äänikirjoille.

Viimeisen sysäyksen äänikirjoille antautumiseen oli, kun huomasin, että BookBeat tarjoaa ilmaisen kokeilukuukauden. Bongasin kokeilutarjouksen Mungolife-blogista. Joten ei muuta kuin rekistöröitymään ja kirjoja kuuntelemaan! Paitsi, ettei se ollutkaan ihan niin helppoa. Tai oli, mutta minä itse aloin vaikeaksi ja valikoivaksi. Ensin piti löytää mielenkiintoinen kirja ja kun kirja löytyi, täytyi toivoa, että lukijan ääni ja lukutapa miellyttäisi. Yllättävän monen kirjan kohdalla jouduin toteamaan, että ei, ei toimi. Lopulta päädyin Pekka Hyysalon Fight Back -kirjaan. Turussa asuessani Pekan tarina tuli hyvin tutuksi ja Pekkaan törmäsi aika usein kaupungilla, joten olin jo pidemmän aikaa miettinyt kirjan lukemista.
muitaihaniahuiviBookBeat
Ensitöikseni jymähdin neuletyöni ja äänikirjan pariin neljäksi tunniksi. En millään malttanut lopettaa neulomista, kun halusin vain kuunnella kirjaa ja samalla neuletyö edistyi aivan huomaamatta. Ensimmäisenä iltana neuloin ja kuuntelin yhteen saakka yöllä. Seuraavana aamuna oli pakko napsauttaa heti herättyäni äänikirja soimaan kajareista aamupuuhastelujen taustalle. Tällä kertaa tosin jätin neuletyön odottamaan iltaa ja illan kirja-neule-hetkeä. Iltaisin onkin ollut ihana syventyä kirjan sekä neuletyön pariin ja unikin on tullut eri tavalla kuin viimeiseen saakka koneella istuen.

Viikonloppuisin moni matkustelee paikasta toiseen, niin tässä on aika hyvä ajantappovinkki. Tuolta appista löytyy myös kyllä ihan lukuversioitakin kirjoista, mutta neuloessa äänikirjat on aika nappivalinta. Selasin lukuversioiden valikoimasta viikonlopun partioreissullekin sopivan iltasadun. Nyt ilmaiskuukauden aikana aion todellakin hyödyntää koko tarjontaa ja ehkäpä sitten kesäksi lataan maksuversion loman ajaksi, sillä BookBeatin normaalihinta on 16,90 kuukaudessa. Ihan niin paljon en taida kuitenkaan ehtiä koulun ohessa lukemaan tai kuuntelemaan, että kokisin hinnan kohdallani sopivaksi. En siis nyt kevääksi hommaa enää yhtään enempää kuukausimaksullisia ohjelmia, Netflix, Photoshop ja Spotify aiheuttaa jo ihan tarpeeksi menoeriä. Ja psst, tämä ei siis ole maksettu mainos, olen vain niin innoissani tästä addiktioiden yhdistämisestä!

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

2 kommenttia artikkeliin ”Yhdistin kaksi addiktiota

    1. Kiitti Hammi! Värit on kieltämättä aika herkulliset. Lankavalinta ei pöyhkeydellään osunut ihan nappiin ja kuvioiden rajat ei ole ihan niin terävät kuin toivoin, mutta ihanan pehmeitä ja värisiä lankoja! Nää on Novitan Kaiku-lankaa.

      Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s