Mieli lepää järven jäällä

Olin pari viikkoa sitten käymässä vanhempieni luona Kuopiossa. Parin kuukauden tauon jälkeen oli taas ihana päästä tuttuihin lapsuuden maisemiin, teinivuosien omaan huoneeseen ja vanhempieni kanssa löhöämään telkkarin ääreen. Pidennetty viikonloppu sujahti supernopeaa ohi, vaikkei tullut edes aikataulutettua viikonloppua täyteen. 

Toisaalta ei ole yhtään ihme, että viikonloppu vilahti ohi nopeasti, sillä tuli tehtyä paljon just niitä parhaimpia juttuja. Kävin lounaalla Urbanissa, istuin Kahvila Kanelissa monta tuntia seuraillen viereisten pöytien touhuja (ihan käsittämätöntä, mitä kaikkia juttuja ihmiset jakavat toisilleen julkisilla paikoilla), kävin leffassa, herkuttelin Bierstubessa, kannustin KalPaa jäkispelissä, näin ystäviäni ja kävelin järven jäällä täydellisessä kevättalven säässä. Ihanan rentouttava viikonloppu.
vasikkasaari
pussauskoppiViikonlopun kruunasi sunnuntain täydellinen ulkoilusää. Asteet nollan tuntumassa ja kirkkaasti helottava aurinko pilvettömällä taivaalla. Eihän siinä ollut muuta vaihtoehtoa kuin suunnata Kuopion satamaan kävelemään järven jäälle. Tai okei, ensimmäinen vaihtoehto oli mennä retkiluistelemaan, mutta vaihdettiin se sitten kävelyyn, että kaikki halukkaat pääsivät mukaan. Kuopiossa järjestetään joka vuosi Ice Marathon -luistelutapahtuma, minkä vuoksi jäälle auraillaan muutamia eri pituisia luisteluratoja. Tänä vuonna ratojen viereen oli jätetty myös kävelykaistele, joten kävellenkin pääsi etenemään kivasti.

Oli kiva huomata, että vaikka Ice Marathonista oli jo pari viikkoa aikaa, oli radat pidetty hyvässä kunnossa ja kaupunkilaiset olivat löytäneet sankoin joukoin paikalle hyödyntämään tarjottua aktiviteettia. Mielestäni onkin tärkeää, että kun kaupunki järjestää tämmöistä ja vielä ylläpitää reittejä, kannattaa kaupunkilaisten hyödyntää mahdollisuutta, jotta tulevinakin vuosina saamme nauttia samanlaisista mahdollisuuksista. Huokailin kävelyn aikana monta kertaa kaunista luontoa, itäisen Suomen talvea ja Kuopion kaupunkisiluettia järveltä päin. Etelä- ja Länsi-Suomessa talvi taitaa olla jo aika taputeltu, mutta täällä päin Suomea aion kyllä ottaa vielä kaiken ilon irti ihanasta kevättalvesta!
kuopio
ms_queen

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s