Toronto eats 3/3

Aurinkoista uutta viikkoa! Näin kevätpäiväntasauksena voidaan oikeasti jo sanoa, että kevät on täällä ja valoisa aika on virallisesti pidempi kuin pimeä aika. Nyt onkin siis hyvä aika päästää maailmalle viimeinen osa Toronton ruokapaikkavinkkauksistani. Tällä kertaa fokuksessa on muutama kahvila, joissa kävimme. Osa paikoista soveltuu myös aamiaiselle tai lounaallekin.

Voit lukea aiempia vinkkauksia Toronton ruokapaikoista täältä ja täältä.
casacoffee

Casa Coffee
Kensington Marketin alueella jo vuodesta 1963 saakka oleva pieni kahvila on täydellinen people watchingiin. Kahvila sijaitsee kahden kadun nurkassa, ikkunat ovat juuri oikein kadulle päin ja korkeat pöydät on sijoitettu aivan ikkunoiden viereen. Kahvila on yllättävän edullinen ja tarjolla on useampaa eri sorttia kahvia, teetä ja leivonnaisia. Kahvilan toisessa päässä myydään omia karkkeja ja jätskejä sekä irtomyynnissä olevia kahvipapuja, joita löytyykin komeasti eri lajeja kokonainen seinällinen. Tunnelmaltaan kahvila on mukavan rento ja hieman boheemi, kuten koko Kensingtonin alue.

235 Augusta Avenue
coffee


FIKA
Myös skandihenkinen FIKA sijaitsee Kensigtonissa, suloisessa värikkäässä talon pätkässä. Myönnettäköön, että en olisi varmastikaan tajunnut koko kahvilan olemassa oloa, ellei veljeni olisi johdattanut meitä tänne. Ovi on kuin minkä tahansa asuintalon ovi, mutta oven takaa paljastuukin herttainen ja hyvin kauniisti sisustettu kahvila. Kuten nimestäkin voi päätellä, on ilmapiiri pohjoismainen ja mukavan kotoisa. Listalta löytyy erilaisia erikoiskahveja, teetä ja leivonnaisia, plussa myös siitä, että gluteenitonta syötävää löytyy.

Me kävimme paikassa ihan vain kahvittelemassa kolean päivän keskellä, mutta nyt jälkikäteen heidän sivujaan ja listojaan katsellessani, mietin että olisin voinut hyvin nauttia myös aamiaista tai lounasta täällä. Tännekin siis täytyy suunnata uudestaan ensi kerralla.

28 Kensington Ave

fika_cafe
Kuva lainattu FIKAn nettisivuilta

Le Gourmand Café
Tämä kahvila sijaitsee vilkkaan Spadinan varrella, kuten niin moni muukin kahvila ja ruokapaikka. Nimestäkin voi hieman saada osviittaa, että paikka on ranskalaistyyppinen, rennon hienostunut kahvila. Vaikka sijainti on Spadinan varrella, on sisällä ihanan rauhallinen ja seesteinen tunnelma. Menimme tänne kahvittelemaan kaupungin parhaan cookien perässä. Cookie oli melkoisen iso, joten jaoin sen äitini kanssa kahtia. Rakenne olikin aivan täydellinen: pinnalta rapea ja sisältä tarpeeksi tahmea. Entäpäs se tärkein, eli maku? Ei pöllömpi kuulkaas sekään! En rankkaisi näitä maailman parhaiksi kekseiksi, mutta ehkäpä kuitenkin Toronton parhaiksi, kuten oli lupailtukin.

Kahvilasta saa myös aamiaista, brunssia sekä lounasta. Kahvittelumme lomassa huomasinkin muutaman asiakkaan syövän ruokaa keksien sijaan. Nyt kun eksyin heidän nettisivuilleen, en voi olla kuolaamatta aamiais- ja lounastarjonnalle. Tännekin on vielä päästävä maistelemaan tarjontaa!

152 Spadina Ave
legourmand

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

3 kommenttia artikkeliin ”Toronto eats 3/3

    1. Sama täällä, vaikka vastahan tuolla Torontossa olin ja pari matkaa on nytkin jo varattuna. Silti matkakuume puskee päälle. Matkojen suunnittelu on kyllä niin kivaa puuhaa! Nimimerkillä: kuusi välilehteä auki eri lentoja

      Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s