Toronto eats 2/3

On jälleen aika uusien ravintolavinkkauksien! Tälläkin kertaa aika aasialaispainotteista, mutta kun sieltä päin maailmaa vaan tulee niin hyvää sapuskaa. Ja Torontossa on suuri tarjonta näihin. Onneksi!

Suosittelen muuten tsekkaamaan eri ruokapaikkoja ja niistä tägättyjä kuvia Instagramista! Instagram-tarjonta kertoo usein aika laajasti paikkojen tunnelmasta ja ruuista, kun tavan kansalaiset lisää annoksistaan kuvia ilman turhia stailauksia sun muita härpäkkeitä. Samalla pääsee tarkastelemaan ruokalistojen laajuutta sekä suosituimpia aterioita kuvien mukana. Insta toimii myös aika hyvänä muistiona ruokapaikkojen sijainneista. Itse ainakin merkkailin näitä kiinalaisen kaupunginosan paikkoja samantien ylös, kun nimet ei oikein välttämättä tahtoneet jäädä päähän, ja tarkkoja sijainteja pystyi vielä jälkikäteen tarkastelemaan Instan puolelta. Muutenkin matkustellessa Instagram on aika kätevä, kun voi jo ennen matkaa tarkistaa esimerkiksi, että millaisella vaatetuksella kohteessa parhaillaan pärjää.
ramen
Kinton Ramen
Ylläoleva ramen-keitto on sekä veljeni että minun lempparipaikasta, Kinton Ramenista. Sairaan hyvää ramen-keittoa sopuisaan hintaan! Yritimme sisään jo aiemmin matkamme aikana, mutta paikka on todella suosittu ja pitkän jonon vuoksi päätimme palata paikalle joku muu päivä. Palasimmekin, ja lopulta jouduimme jonottamaan varmaan ihan yhtä pitkään kuin olisimme joutuneet aiemmallakin kerralla. Kaiken kaikkiaan taisimme olla jonossa noin 30 minuuttia, mutta kyllä kannattikin. Keitto oli maukas, samettinen ja iso. Kehut ansaitseva liha oli supermaukausta ja mureaa, kananmunan umamin mausta puhumattakaan! Tänne on päästävä vielä uusiksi. Kinton Ramenilla on viisi toimipaikkaa Torontossa, me kävimme aivan Spadina Avenuen nurkalla sijaitsevassa ravintolassa.

402 Queen Street West
kinton

King’s Noodle Restaurant
Chinatownissa, Spadinan varrella sijaitseva King’s Noodle näyttää ulospäin pieneltä, vaatimattomalta puljulta, jonka ikkunassa riippuu ankkoja vieri vieressä. Kun uskaltautuu sisälle, löytyy sieltä todella suosittu ruokapaikka. Eihän tämä paikka sisustuksellaan pröystäile, mutta senpä takia se tarjoaakin melko autenttista kiinalaista tunnelmaa. Ja hyvää kiinalaista nuudelikeittoa! Paikasta saa nimestä huolimatta paljon muutakin kuin nuudeleita, mutta itse valitsin kuitenkin listalta nuudelikeiton ankalla ja pakko sanoa, että nappiin meni. Todella maukas ja hyvä annos. Poikkeuksetta keittoannokset oli niin isoja, etten täälläkään jaksanut vetää koko annosta alas. Eli raavaampikin mies saa mahansa täyteen näissä aasilaisissa ruokapaikoissa, vaikka karttaisikin keittoja. Tämän kokoisilla keitoilla nimittäin lähtee nälkä.

296 Spadina Avenue
noodle_king

Burger’s Priest
Aasialaisten ruokien väliin sopii puhua koko Telluksen varmaankin lemppariruuasta, eli hampurilaisista! Tännekään paikkaan emme taatusti olisi osanneet suunnata ilman veljeni opastusta. Onneksi veljeni on kulinaristi ja tietää hyvät ruokapaikat. Väittäisin, että saimme Toronton ruokatarjonnasta keskivertoa paremman katsauksen kuin, jos olisimme vain sokkona valinneet paikkoja. Burger’s Priestin ideologiana on tarjota hyviä, yksinkertaisilla täytteillä varustettuja purilaisia paremmalla laadulla ja vieläpä sopuhintaan. Pihvit ovat tuoretta lihaa eikä pakastettuja valmispihvejä ja hampurilaiset tehdään aina tilauksesta. Itselläni oli hieman etsikkoaikaa vatsani kanssa matkan aikana ja söin koko matkan poikkeuksetta gluteenittomasti, myös täällä se onnistui ja gluteeniton sämpylä oli herkullinen! Ketjulta löytyy ravintoloita Ontarion ja Albertan alueelta kaiken kaikkiaan 14 tällä hetkellä ja Torontossa näistä sijaitsee kuusi. Me kävimme ydinkeskustassa sijaitsevassa ravintolassa:

212 Adelaide Street West

Kuva Burger’s Priestin nettisivuilta

Korean Village Restaurant
Korealaisessa kaupunginosassa on lukuisia pieniä ravintoloita ja nälän iskiessä saattaa tulla valinnanvaikeus, kuten meillä uhkasi vanhempieni kanssa käydä. Valitsimmekin aivan arvalla ruokapaikaksi ilmeisesti kaupunginosan suurimman ravintolan, Korean Village Restaurantin. Ja hyvinpä osuimmekin oikeaan! Veljenikin kehui jälkikäteen kuultuaan ravintolavalinnastamme, että olimme osuneet alueen parhaaseen ravintolaan. Itselläni ei ole niin minkään näköistä oikeaa kokemusta Aasiasta, mutta vanhempani ja veljeni ovat matkustelleet sielläkin päin maailmaa, joten vertaukseni autenttisista makuelämyksistä pohjautuu heidän kokemuksiinsa. Ja niin tälläkin kertaa. Söimme ihan uskomattoman maukkaat annokset (ei mitään hajua, minkä nimistä sapuskaa) ja vanhempani kehuivat, että ruoka oli kuulemma aivan saman makuista kuin Koreassa. Haluan Koreaan! Paikassa oli paljon korealaisia syömässä, mitä pidän vain ja ainoastaan hyvänä asiana, jälleen kerran. Pienenä knoppina ja nice-to-know:na, että ulko-oven vieressä on seinä, johon on kerätty kuvia julkkiksista, jotka ovat vierailleet tässä ravintolassa. Bongasimme kuvista muun muassa Jackie Chanin monen muun maailman tähden joukosta.

628 Bloor Street
korean_villagechefkorean_food

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

2 kommenttia artikkeliin ”Toronto eats 2/3

  1. Päivitysilmoitus: Toronto eats 3/3 – Unelmamaja

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s