Toronton kahvilat ja aamupalapaikat

Olen aiemminkin kirjoitellut Toronton kahviloista ja ravintoloista täällä, täällä ja täällä, mutta on jälleen aika päivittää listaa ennen seuraavaa Kanadan reissua ja uusia kahvila- sekä ravintolatuttavuuksia. Olen siis jälleen menossa tänä keväänä veljeni luokse Torontoon, joka on ihan oma suosikkini kaupunkilomakohteena. Ennen uutta reissua onkin hyvä purkaa edellisen reissuni (viime vuoden huhtikuulta) anti ennen uusien kokemusten kerryttämistä.
Processed with VSCO with s2 preset
Torontossa on kaupungin omien nettisivujen mukaan noin 7500 ravintolaa, ja terveysviranomaisten mukaan yli 17 000 ruokaa tarjoilevaa tai valmistavaa paikkaa (ravintolat, kioskit, kaupat jne), joten oma listaukseni on ihan äärimmäisen suppea ja keskittyy hyvin, hyvin kapealle alueelle. Koska veljeni asuu aivan ydinkeskustassa, lähellä Chinatownia, keskityn vinkeissäni nimenomaan tämän alueen paikkoihin. Nämä kahvilat ja aamupalapaikat ovat niiltä seuduilta, joissa luuhaan Torontossa ollessani. Kokosin nämä listaksi myös Google Mapsiin, josta ne on helppo bongata vaikka reissussa ollessa. Klikkaamalla kartan nurkassa olevia hakasia, saat kartan auki uuteen ikkunaan ja esittelemäni paikat listattuna.

Early Bird Coffee & Kitchen

Trendikäs avokadoleipiä tarjoileva Earlybird on todella suosittu aamiaispaikka paikallisten keskuudessa ja etenkin viikonloppuaamuisin on hyvä varautua jonottamaan pidempikin aika. Paikassa ei ole hirveästi asiakaspaikkoja, joten paikka täyttyy nopeasti. Yksin matkatessa on yleensä se etu, että lähes joka paikasta löytyy aina jostain pöydän päästä tai baaritiskiltä yksi hajapaikka. Niin kävi tälläkin kertaa, kun jonotin tänne aamupalalle. Olin liikkeellä pääsiäisen aikoihin, joten myös paikalliset olivat vapailla, eli jonot olivat taatut. Yksin jonottaessani pääsin muutaman pariskunnan ohi, sillä suuressa yhtenäispöydässä oli pöydän päässä yksi paikka vapaana. Palvelu oli hyvin ystävällistä, enkä joutunut odottelemaan leipää ja chai lattea pitkään. Ja kauniin ulkonäkönsä lisäksi leipä oli herkullinen!

613 Queen St W, Toronto

Nadège Patisserie
nadege
Nadège on ranskalaistyylinen leipomo-kahvila. Vitriini on täynnä toinen toistaan kauniimpia leivonnaisia ja valittavana on lukuisia eri makuja ikonisia macaron-leivonnaisia. Paikkana ei ehkä se kaikista idyllisin, mutta palvelu on ensiluokkaista. Tilaukset tehdään kassalle ja tarjoilu hoidetaan suoraan pöytään. Teevalikoima on hyvä ja plussaa teepannusta annospussien sijaan. Valitsemani leivonnainen oli perushyvä, mutta macaronit sen sijaan parhaita maistamiani! Siksi suosittelen tätä paikkaa ehdottomasti.

780 Queen St W, Toronto

FIKA Cafe
cof
FIKA Cafesta olen kirjoittanut aiemminkin, mutta jälleen se pääsi listalle, sillä ensimmäisellä kerralla jäi aamupala testaamatta. Nyt viimeisimmällä kerralla poikkesin FIKAan pariinkin otteeseen. Paikassa on kiva, rauhallinen tunnelma skandisisustuksella ja pohjoismaisilla herkuilla. Aamupalavalikoima on tutun oloinen jogurtteineen ja granoloineen, kanelipullasta puhumattakaan. Paikan erikoiskahvit ovat maukkaita ja ne tehdään tarkalla pieteetillä. Kahvilassa on usein asiakkaita työskentelemässä kannettaviensa parissa, kuten itsekin tein. Naputtelin blogikirjoituksia ja luin kirjaa. Paikassa saa hengata ihan rauhassa pidempiäkin aikoja. Alakerran vessa-aulassa on  muuten hyllyssä aivan ihana valokuvakirja kahvilan takapihalla pidetyistä omistajan häistä.

28 Kensington Ave, Toronto

Light Cafe
lightcafe
Päädyin tähän kahvilaan Instagramin löytöjen perusteella. Tästä taiwanilaiskahvilasta saa sekä suolaista että makeaa purtavaa. Kuvassa näkyvät vohvelit ovat paikan nimikkoannoksia, ja ihan syystä. Silti vieläkin enemmän suosittelen suolaisia täytettyjä croisantteja, jotka ovat herrrrkullisia! Kävin siis tässäkin paikassa pariin otteeseen, sillä pidin paikan tunnelmasta viherseinineen sekä herkullisista syötävistä. Kahvila-ravintola oli molemmilla kerroilla melko täynnä ja asiakaskunta on hyvin vahvasti aasialaispainotteista. Huomioitavaa on, että paikassa käy ainoastaan käteinen.

23 Baldwin Street – Floor Unit, Toronto

Sweet Jesus
cof

Tämä ei ole varsinaisesti kahvila tai aamupalapaikka, mutta tahdoin silti lisätä listalle, jos vaikkapa sokerihammasta alkaa kolottaa. Ja paikassa on vakuuttavan näköinen kahvikone (postauksen aloituskuva), joten taitaa tämä kuitenkin mennä kahvila-kategoriaan. Sweet Jesus on siis pieni jäätelöpaikka, josta saa mitä erikoisempia jäätelötötteröitä. Itse testasin Birthday Cake -jätskin, joka oli kyllä ihan törkeän hyvä, mutta jättimäinen. Ei jakoakaan, että olisin jaksanut syödä koko jäätelöä ja otin siis pienen koon. Veljeni tosin vinkkasi, että ehdottomasti paras jäätelöpaikka on Bang Bang Ice Cream (93 Ossington Avenue), mutta tätä en ole vielä itse käynyt testaamassa, sillä paikka oli koko pääsiäisen suljettu. Ehkäpä seuraavalla reissulla sitten!

106 John St, Toronto

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

6 kommenttia artikkeliin ”Toronton kahvilat ja aamupalapaikat

 1. Iih, haluan tuon mansikkavohvelihässäkän ja sen avokadoleivän. Aivan ihanan näköisiä annoksia ja varmasti maussakaan ei ollut vikaa.

  Tykkää

  1. Noista kahdesta huomaan haaveilevani aina silloin tällöin 😄 Molemmat oli sekä kauniita että maukkaita.

   Tykkää

 2. Ihanan näköisiä paikkoja ja ruokia!! Etenkin avokadoleipä suorastaan hiveli silmää! Kiva, että oot listannut näin runsaasti useassa eri postauksessa suositeltavia paikkoja, helpottaa mahdollista tulevaa reissua paikan päälle kun ei tarvitse alkaa googlailemaan laajemmin missä kannattaa käydä 🙂

  Tykkää

  1. Tuo avokadoleipä oli niin uskomattoman kaunis! Ja hei ihana kuulla, että tällainen listailu on mieleen 😊

   Tykkää

  1. Hei, ehdottomasti suunnaksi Toronto! Varsinkin jos se on haavelistoilla keikkunut jo pidemmän aikaa. Aivan ihana kaupunki! Onneksi ei tarvitse odottaa kuin reilu kuukausi, niin pääsen sinne taas fiilistelemään 😍

   Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s