Toronto eats 1/3

Toronto on herkuttelijan taivas ja kaupungista löytyy lukematon määrä ravintoloita jokaisen kukkarolle. Ulkona syöminen on melko edullista, eikä kukkaroystävälliset hinnat rajoitu vain lounasaikaan, vaan listat ovat samat niin päivällä kuin illalla. 

Söimme matkamme aikana vähintään kerran päivässä ulkona, ja suurinosa paikoista oli suosittelemisen arvoisia. Torontossa on paljon aasialaisia ruokapaikkoja ja niissä tulikin pääosin syötyä, toki myös muiden maiden keittiöt olivat hyvin edustettuna makumatkallamme. Listasin muutamia paikkoja, joihin kannattaa ehdottomasti suunnata, jos ja kun Torontoon päätyy. Listasta tuli kuitenkin niin pitkä, että pätkin sen osiin. Kahdessa ensimmäisessä osassa listailen muutamia ruokapaikkoja ja kolmannessa osassa keskitytään kahviloihin.
wvrst_tables

WVRST
Olut- ja siideripaikka, joka on erikoistunut saksalaistyyppisiin makkaroihin. Makkaroita on huimat 25 eri lajia ja niistä on mahdollisuus tuunata hodareita, jotka huuhdotaan alas laajasta olut- ja siiderivalikoimasta valitulla juomalla. Hot dogien täytteet saa valita listan vaihtoehdoista, lisäksi suosittelen palkittuja, ja siis syystäkin superhyviä ankanrasvassa paistettuja ranskalaisia, joita voi dipata paikan päällä tehtyihin dippeihin. Vinkkinä, että ranskalaiset on melko messevän kokoiset ja meille riitti yhdet ranskikset neljälle hengelle hodarien kyytipojaksi. WVRST on olohuonemainen illanviettopaikka ja voipa siellä järkätä vaikka rennot häätkin. WVRST:sta mulla olisi ollut enemmänkin kuvia, toisin kuin seuraavista esittelemistäni paikoista. Hups.

609 King Street West
wvrstwvrst_fries

Wilpur
Tämä meksikolainen ravintola sijaitsee myös King Street Westilla, jossa on suuri ravintolatarjonta. Ensimmäisenä iltana etsimme jotain paikkaa, josta saisi nopeasti murua rinnan alle. Wilpuri näytti jo ulospäin kivalta paikalta, joten päädyimme sisään saakka. Onneksi! Kyseessä on laadukas pikaruokala, joka tarjoilee tacoja ja tortilloja. Juomaa saa juoda niin paljon kuin jaksaa ja ruuan kruunaa kymmenien eri soosien valikoima, josta saa käydä vapaasti hakemassa lisämaustetta tacoille tai tortilloille. Esimerkiksi ananassalsa ja salsa verde olivat ihan ylivertoja! Tänne meidän piti mennä uudestaankin matkamme aikana, mutta aika ei vain riittänyt. Paikasta mulla ei ole yhtään kuvia, joten ensi kerralla täytyy räpsäistä pari kuvaa, kun tänne taas pääsen.

552 King Street West

Pho Hung Vietnamese Restaurant
Kuten nimestäkin voi jo päätellä, kannattaa tänne suunnata, jos kaipaa vietnamilaista pho-keittoa. Spadina Avenuen varrella, Chinatownissa, sijaitseva ravintola on suosittu lounaspaikka ja paikka olikin lounasaikaan jokaista pöytää myöden täynnä kylmänä talvipäivänä. Paikan ruokalista on loputon ja annoksen valinta ihan oma juttunsa. Onneksi meillä oli matkassa veljeni, joka piipahtaa täällä lounaalla viikottain, joten häneltä irtosi muutamat hyvät vinkit. Veljeni ja isäni valitsivat keitot, joista löytyi muun muassa vatsalaukkua ja jänteitä. Minä ja äitini pysyttiin tutummissa ruhonosissa, toki vatsalaukkua oli kyllä maistettava. Vaikka ulkonäkö saattaa hämätä ja antaa valjun kuvan, ovat pho-keitot hyvää, kevyttä ja täydellistä ruokaa kylmään talvipäivään.

350 Spadina Avenue
phopho_hung

Pai
Ensimmäisenä kokonaisena päivänä veljeni vei meidät lounaalle yhteen hänen lempparipaikoistaan, Paihin. Tänne tuskin olisi tullut muuten eksyttyäkään, sillä paikka on hieman hiljaisemmalla kadulla eikä ulospäin näy, että sisätiloissa on tunnelmallinen thaimaalainen ravintola. Ravintolassa oli ruokailemassa paljon myös thaimaalaisia. Pidän aina hyvänä merkkinä, jos etnisessä ravintolassa on ruokailemassa sen maalaisia, minkä maalaisesta keittiöstä on kyse. Ruoka olikin todella hyvää ja annokset melko miehekkäitä. Näistäkään annoksista minulla ei ole kuvaa, sillä iskimme annoksiin heti kiinni, kun ne saapuivat pöytään. Ulko-ovestakin tajusin napsaista kuvan vasta useampi päivä myöhemmin, kun kävelimme paikan ohi sattumalta.

18 Duncan Street
pai

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

4 kommenttia artikkeliin ”Toronto eats 1/3

  1. Hyviä vihjeitä tulevalle Toronton matkalleni. (Minä vuonna, sitä ei tiedä vielä kukaan.

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Toronto eats 3/3 – Unelmamaja

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s