Oiva keittokulho

Hyrr, tänään on ainakin täällä Joensuussa ollut kammottava ilma. Taivaalta on tullut vaakatasossa vuoroin vettä, räntää, alijäätynyttä vettä ja lunta. Tuuli on tuiskutellut vaihteeksi Siperiasta päin ja viima painunut luihin ja ytimiin. Näin laskiaistiistaina sää ei ollut ihan yhtä upea kuin laskiaissunnuntaina, jolloin saimme nauttia Suomen talvesta parhammillaan. 

tomaattikeitto
Tällaiseen päivään ja säähän sopii täydellisesti lämmittävä keitto nautittuna kauniista astiasta. Tällä kertaa keittössä valmistui tomaattikeitto ja kulhon virkaa toimitti Marimekon Räsymatto-kuosinen Oiva-teemuki. Muki on mielestäni ihan täydellinen alkuruokien tai välipalakeiton tarjoiluun ja halusinkin ehdottomasti vinkata siitä myös teille. Sain nämä mukit loppuvuodesta syntymäpäivä-/joululahjaksi rakkailta kummeiltani, jotka kieltelyistä huolimatta antavat minulle, aikuiselle naiselle, joka vuosi lahjan. Myönnettäköön, onhan lahjojen saaminen ja antaminen aika kivaa!

Tomaattikeitto kuuluu ihan lemppariruokiini ja aiemmin kahden hengen taloudessa keittoa tulikin tehtyä lähes viikottain, nykyään itselleni kokkaillessa tulee tehtyä valitettavasti vähän laiskemmin. Niinä kertoina, kun päätän kokkailla, löytyy kattilasta hyvin suurella todennäköisyydellä joko tomaattikeittoa tai kasvissosekeittoa. Kummatkin näistä keitoista on kolmen hoon ohjeita: helppoa, hyvää ja halpaa. Joku viitseliäs tekisi tomaattikeiton kokonaan itse ihan alusta alkaen paseeratuista ja keitetyistä tomaateista. Itse menen sieltä, mistä aita on aika matala ja käytän hyvällä omatunnolla kaupan valmiita tomaattimurskia ja paseerattuja tomskuja. Alunperin ajattelin, että laitan nämä kuvat näytille ihan vain tuon kauniin mukin takia, mutta samapa tässä on jakaa luottoreseptini helppoon arkiruokaankin. Kas näin!
tomatosoup4 ANNOSTA
TARVITSET

 • 1–2 isoa keltasipulia
 • 1–2 valkosipulin kynttä
 • tilkka öljyä
 • 250 g (1 tetra) paseerattu tomaatti (chili)
 • 500 g (2 tetraa) tomaattimurska (yrtti)
 • 4–5 dl vettä
 • 1 tl timjamia
 • 1 tl sokeria/hunajaa
 • 1/4 tl chilijauhetta
 • 1 tl pippuria
 • 1 tl suolaa
 • (chilituorejuustoa/Koskenlaskijaa)
 • (herkkusieniä/jauhelihaa/soijarouhetta)

oiva_cup
TEE NÄIN

 1. Pilko sipulit pieneksi ja kuullota kattilassa tilkassa öljyä.
 2. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattimurska sekä vesi. Itse suosin hieman paksumpaa keittoa, joten en aina laita edes neljää desiä vettä.
 3. Lisää mausteet. Älä jätä sokeria pois! Se tuo tomaatin oman maun voimakkaammin esiin. Maista, lisää mausteita makusi mukaan.
 4. Keittele sen aikaa, että seos kuplii muutaman kerran.
 5. Lisää joukkoon juusto, jos haluat. Suosittelen!
 6. Jos haluat keitosta ruokaisamman, heitä joukkoon vaikkapa pilkottuja herkkusieniä, paistettua jauhelihaa tai soijarouhetta. Muutama lehti tuoretta basilikaa kruunaa annoksen.
 7. Nauti!
@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s