Korkkiset tassut huonekaluihin

Aloitin keräämään lasiseen keittiöpurkkiin viinipullon korkkeja ollessani töissä tarjoilijana jokunen vuosi sitten. Korkkeja kertyi työessun taskuun työvuoron aikana mukava nippu, joten aloin jossain vaiheessa kerätä niitä lasipurkkiin ihan vain sisustusmielessä. 

korkki_veitsiNyt, muutaman vuoden jälkeen, näille korkeille tuli ihan oikeaa käyttöä. Tai siis yhdelle korkille. Ehkä niitä ei siis edelleenkään tarvita purkillista kuin siihen sisustustarkoitukseen. Joka tapauksessa päätin hyödyntää viinipullon korkkia huopatassujen tapaan. Suunnittelin ja valmistin AMK:ssa muotoilunopinnoissani lattiavalaisimen muutama vuosi sitten, mutta en silloin tullut ajatelleeksikaan, että valaisimen pohjassa olisi hyvä olla huopatassut, jotta pohja ei naarmuta lattiamateriaaleja. Valaisin on matkannut mukanani nyt muutamassa asunnossa, enkä ole tullut ajatelleeksi tätä asiaa sen koommin aiemmin. Nykyisessä asunnossa on kuitenkin ihan pränikkä parkettilattia ja haluamme kämppisteni kanssa pitää asunnon priimakunnossa, niin aihe tuli nyt ajankohtaiseksi.
satake
Tarkoituksenani oli hommata valaisimen pohjaan silikoninauhaa suojaamaan pintoja, mutta en saanut aikaiseksi mennä rautakauppaan hakemaan materiaaleja. Mietin myös liimapyssyllä tehtäviä silikoniraitoja valaisimen pohjaan, mutta sitten tajusin, että liimapyssyni on jäänyt silloisen poikaystäväni kaverin luokse vuoden 2014 Ruisrockin jäljiltä. Päädyin siis pohdiskelemaan muita vaihtoehtoja, kun katseeni osui viinipullon korkkeihin ja siitäpäs ajatus saikin alkunsa.

Tarvikelista on mukavan lyhyt: terävä veitsi, viinipullon korkki, leikkuulauta ja superliima. Leikkasin korkista terävällä veitsellä keskenään suurin piirtein saman paksuisia siivuja, jotka liimasin superliimalla valaisimen pohjaan kiinni. Näin yksinkertaista. Maailman helpoin ja nopein ratkaisu. Nyt tuntuu ihan typerältä, etten tajunnut tätä vaihtoehtoa aiemmin ja mietin silikoninauhoja ynnä muita hömpötyksiä. Eli jos sinulla on samanmoisia ongelmia esimerkiksi tuolin jalkojen tai lipastojen kanssa, niin suositellen koittamaan.
tarvikkeetDIY_korkkisuoja

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s