Vinkkivitonen Helsinkiin

Nyt on kirjaimellisesti vinkkivitonen maamme pääkaupunkiin. Tänä keväänä Helsingin katukuvan ovat vallanneet keltaiset kaupunkipyörät, joita viilettää kaduilla jopa 1400 kappaletta! Ja sinä voit saada tällaisen iloisen värisen pyörän käyttöösi femmalla. Kuulostaa maksetulta mainokselta, mutta sitä tämä ei ole.

alepafillariOlin pari viikkoa sitten käymässä Helsingissä moikkaamassa ystäviäni sekä hoitamassa partiovelvollisuuksia. Reissuni kesti pari vuorokautta ja otin tuona aikana käyttööni kaupunkipyörän vuorokaudeksi. Tällainen rilluttelu maksoi viisi euroa, eli kaksi julkisen kulkuneuvon kertalippua. Viikoksi pyörän olisi saanut käyttöön kympillä ja kokonaiseksi kaudeksi toukokuusta aina lokakuuhun saakka 25 eurolla.

Ideana näissä pyörissä on lyhykäisyydessään se, että käyttäjä rekisteröityy palvelun käyttäjäksi ja syöttää palveluun luottokorttinsa tiedot, minkä kautta palvelun maksu hoidetaan ja vastineeksi käyttäjä saa käyttöönsä kaupunkipyörän. Pyörä otetaan käyttöön kaupunkipyöräasemalta palvelusta saamilla tunnuksilla ja palautetaan johonkin (toiselle) kaupunkipyöräasemalle, kun pyörää ei enää tarvitse. Pyörää voi käyttää ilman lisäveloitusta 30 minuuttia kerrallaan, minkä jälkeen palvelu alkaa veloittaa lisämaksuja käytöstä, euron per puolituntinen. Samaa polkupyörää voi käyttää yhtäjaksoisesti maksimissaan viisi tuntia, tätä pidempi aika katsotaan palvelussa pyörän katoamiseksi ja siitä rapsahtaa käyttäjälle mojova lisälasku. Lisätietoa pyöristä, rekisteröitymisestä ja pyöräasemista löytyy HSL:n sivuilta. Kuvan alla omia kokemuksiani kaupunkipyörän käytöstä.

kaupunkipyorat

Itse poljin vuorokauden aikana 30 km Helsingin kantakaupungissa ja sen lähialueilla. Pääosin polkemani matkat olivat noin 3 km pitkiä ja aikaa siirtymiin meni noin 15 minuuttia. Pisin yhtäjaksoinen käyttöaikani oli 28 minuuttia 5,5 kilometrin matkalle. Pyörä näyttää pysähtyneenä kuljetun matkan ja kuluneen ajan, joten matkalla voi tarkkailla käytettyä aikaa, ettei tarvitse maksaa lisämaksuja. Itsekin tsekkailin tuolla pidemmällä matkalla, olisiko pitänyt vaihtaa jollakin asemalla pyörää, mutta pääsin päätepisteeseeni yhdellä pyörällä ilman lisämaksuja.

Pyöräillessä Helsinki näyttäytyi aivan eri valossa ja kulkeminen oli vaivatonta, nopeaa sekä mukavaa pyörän satulassa. Kaupunkipyörät eivät ole ajomukavuuksiltaan ihan huippuluokkaa, mutta välttää lyhyemmille matkoille. Satulan korkeutta saa säädettyä, edestä löytyy kori tavaroille ja kaupunkipyöräasemia on mukavan tiheästi, etenkin kantakaupungissa. Aion ehdottomasti ottaa pyörän käyttööni tulevillakin Helsingin vierailuillani kesän aikana.

Onko sulle Helsingin tai jonkun muun kaupungin kaupunkipyörät tuttuja?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s