Epäonnistuneita leivonnaisia ja onnistuineita iltoja

Aina suunnitelmat ei mene ihan niin kuin ajatteli, mutta toisaalta, eipä niiden aina tarvitsekaan mennä. Viime lauantai oli taas oiva muistutus, ettei kaikki aina mene niin kuin kuuluisassa Strömsössä, mutta se ei haittaa. 

mustikkakinuskipiirakka
Olin suunnitellut jo parin päivän ajan tekeväni sunnuntaille, kuudes elokuuta, ensimmäisen kansallisen mustikkapiirakkapäivän kunniaksi piirakan. Hain kaupasta tarvikkeet, ryhdyin leipomaan ja jännäämään uunista ulos tulevaa lopputulosta. Eihän mustikkapiirakan lopputuloksessa kauheasti pitäisi olla jännitettävää, paitsi jos sattuu keksimään reseptin omasta päästä ja yrittää vielä lisäksi kikkailla jotain jännittävää kondensoidusta maidosta. Uunista tuli ulos herkullisen näköinen piirakka, mutta valitettavasti makumaailma ja koostumus ei tällä kertaa ihan natsannut. Tein samalla kerralla myös brasilialaisia brigadeiroja. Tai siis yritin tehdä perinteisten suklaisten palleroiden sijaan limen makuisia makupaloja. Ei onnistunut tämäkään makunsa tai koostumuksensa puolesta.
piirakkapalamustikkapiirakka
Syytän epäonnistuneista kokeiluista väärää kondensoitua maitoa. Olen nimittäin lähiaikoina useammankin kerran joutunut pohtimaan kaupan hyllyllä, että mitä niistä kaikista kondensoiduista maidoista ostaisin. Viimeisestä kolmesta kerrasta olen kahdesti ostanut väärää. Niin tälläkin kertaa, eikä valitsemani tuote ollut ihan se oikea näihin kokeiluihini. Brasiliassa oli helppo napata aina oikeaa tavaraa mukaansa, kun tarjolla oli aina niin sanotusti vain sitä yhtä ja oikeaa möhnää. No, ehkä ensi kerralla osaan valita oikein.

Onneksi nämä vastoinkäymiset eivät kuitenkaan lannistaneet. Sain leivonnasta tarvitsemaani taikinaterapiaa ja hyvän mielen lopputuloksesta huolimatta. Ja koska leivonnaiset ei ihan osunut nappiin, en kutsunutkaan ystävääni luokseni kahville, vaan painelimme samaisen ystäväni kanssa jokirantaan kesäiltaan nauttimaan pussiviiniä puutarhakeinussa istuen. Kaiken kaikkiaan siis oikeinkin onnistunut leivontapäivä! Ja hei, lupaan kehitellä tätä gluteenitonta mustikkakinuskipiirakkaa niin, että sen resepti on joskus vielä julkaisukelponen.

Kohtalotovereita leivontapeukaloiden kanssa?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s