Kahvila Kaneli

Kuopion torin läheisyydessä on ihanan tunnelmallinen kahvittelupaikka, joka saattaa jäädä monelta huomaamatta. Kahvila Kaneli ei ulkoapäin turhia prameile, mutta sisään kannattaa ehdottomasti poiketa, jos tämä kahvila osuu matkalle. 

limonadi
Kahvila Kaneli on mukavan tunnelmallinen ja sisustuksesta löytyy paljon tutkittavia yksityiskohtia pidemmänkin istuskelun ajaksi. Täytyy antaa tunnelman lisäksi pisteet hyvästä teevalikoimasta ja tarjolla olevista herkuista! Vitriinissä on aina herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia, valikoimaan kuuluvat myös erilaiset smoothiet ja lounasvaihtoehdot, lisäksi kahvi- ja teelistasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Kävinkin tällä viikolla tarkistamassa gluteenittomien tarjonnan, nyt kun ruokavaliotani on täytynyt muuttaa entistä tiukemmin gluteenittomaan ja laktoosittomaan. Kysyessäni gluteenittomista syötävistä, sain vaihtoehdoiksi muutamia makeita ja suolaisia piiraita sekä leivonnaisia. Tämä olikin positiivinen yllätys, sillä odotin lähinnä yhtä makeaa ja yhtä suolaista vaihtoehtoa. Ainakin maistamani gluteeniton mutakakku oli herkullinen ja vei kielen mennessään!

Herkkujen ja teevalikoiman lisäksi pidän erityisesti paikan musiikkivalinnoista. Joinain kertoina olen istuskellut yläkerran nurkkapöydässä kuunnellen haikeaa fadoa ja toisina kertoina kaijuttimista on kuulunut iloisempaa ja letkeämpää musiikkia 1900-luvun alkuvaiheilta. Musiikilla on mielestäni ihan valtava vaikutus paikan viihtyvyyteen. Äänimaailma ei saa olla liian häiritsevä, mutta toisaalta, varsinkin yksin kahvitellessa, on välillä kiva uppoutua kuuntelemaan oikein ajatuksella soitettavaa musiikkia.
kahvilakanelikahvila_kanelikeksi_tee
Itse suuntaan tänne aika usein Kuopio-visiiteilläni, kun haluan teeherkuttelun lisäksi lueskella, kirjoitella blogijuttuja tai kaipaan muuten vain kotitoimistoa. Kotitoimisto kun ei oikeasti toimi minulle, sillä kotona ollessani alan puuhata kaikkea muuta. Siksi tykkäänkin suunnata kahviloihin tekemään rästihommia tai keskittymistä vaativia töitä.

Kanelissa olen niin lukenut tentteihin kuin kirjoitellut loputtomia to do -listoja. Pieni ja tunnelmallinen kahvila tarjoaa myös aivan loistavat fasiliteetit ihmisten tarkkailuun ja mehukkaiden juorujen kuuntelemiseen. Lemppariaiheitani ovat ihmissuhteet, joita kanssakahvittelijat puivat herkullisen usein viereisissä pöydissä. Tämän takia joku kirja on aina hyvä olla mukana, ettei jäisi ihan täysin rysän päältä kiinni juorujen kuuntelemisessa, heh!
kanelikahvila

Kahvila Kaneli
Kauppakatu 22, Kuopio
MA-PE 10:30-17:30
LA 11-16
SU 11-15

Onko Kahvila Kaneli sulle jo ennestään tuttu paikka?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s