Sydänsalaatti Panzan tapaan

Kuopiossa (ja Jyväkylässä) on erinomaisen hyvä meksikolainen ravintola Panza, joka tarjoilee herkullista street food -tyylistä sapuskaa rennolla otteella. Tässä ravintolassa tulee käytyä herkuttelemassa silloin tällöin, etenkin vanhempieni kanssa.
broilerinsydänsalaatti
Yhdellä Panza-illallisella kohdalle osui niin täydellinen salaatti, että tätä herkkua oli pakko koittaa myös kotioloissa. Isäni tuntee Panzan pojat ja hän kyselikin herkullisen salaatin ainesosista tarkemmin, jotta voisimme koittaa tehdä salaattia joskus itsekin. Tästä herkullisesta makuelämyksestä Panzan hämyisessä valaistuksessa on vierähtänyt jo reippaasti yli puoli vuotta, mutta siitä lähtien olemme tasaisin väliajoin kuolanneet annoksen perään vanhempieni kanssa. Onneksi ainesosaluettelo on visusti tallennettuna puhelimeni kätköihin ja pääsimme nyt vihdoin testaamaan salaattia.

Tämän värikkään ja kauniin salaatin pääraaka-aineena komeilevat broilerin sydämet. Tiedän, että tässä vaiheessa moni nyrpistää nenäänsä ja heittää hanskat tiskiin. Sisäelimet on monen kohdalla iso nounou. Niin omallakin kohdallani, paitsi broiskun sydämet. Olen ensimmäisen kerran maistanut grillattuja broilerin sydämiä yli kymmenen vuotta sitten Brasiliassa ollessani vaihto-oppilaana. Brasseissa broilerin sydämet ovat yleistä grillisafkaa ja sydänvartaita voi ostaa esimerkiksi biitsillä kiertäviltä kaupustelijoilta. Ihastuin siis 17-vuotiaana näihin pieniin palleroihin ja olen haaveillut niistä tasaisin väliajoin siitä lähtien. Suomesta ei vain hirveän helposti löydä myynnistä broilerin sydämiä. Onneksi vanhempani ovat keksineet varman kultasuonen tähän ja aina käydessään Hakaniemen kauppahallissa, tarttuu mukaan pussillinen sydämiä Reinin Lihan tiskiltä.

Sydämen maku eroaa broilerin lihan mausta. Maku on lihaisampi, mieto ja onneksi kaukana sisäelimille tyypillisestä mausta. Ja ihmekös tuo, koska sydänhän on lihas siinä missä reisikin. Broilerin sydämessä ei myöskään ole mitään jänteitä tai kalvoja, vaan se on rakenteeltaan melko tiivis ja lihaisa. Sydämien valmistaminen ei ole vaikeaa, sen kuin ripsautat pintaan suolaa ja pippuria ja isket pannulle tai grilliin (vartaissa) paistumaan. Salaattiin fiksasimme sydämiä hieman ja marinoimme ne soijalla, valkosipulilla ja yrttisekoituksella. En tiedä Panzan tapaa valmistaa sydämet, mutta ainakin tämä meidän käyttämämme marinadi sopi salaatin muuhun makumaailmaan loistavasti.
panza_salaatti
BROILERINSYDÄNSALAATTI À LA PANZA (4 annosta)

MARINADIIN TARVITSET:

 • 2 rkl soijaa
 • 2-3 valkosipulin kynttä
 • ripaus yrttisekoitusta
 • noin 300 g broilerin sydämiä

TEE NÄIN:

Pilko valkosipuli pieneksi, laita kaikki ainesosat astiaan ja sekoita. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi (mielellään muutamaksikin tunniksi).

SALAATTIIN TARVITSET:

 • 1 pkt pekonia
 • Marinoituja broilerin sydämiä (katso yltä ohje)
 • Rasiallinen/nipun rucolaa
 • Rasiallinen baby-pinaattia
 • Kourallinen silputtua tuoretta korianteria
 • Yksi mieto punainen chili
 • Noin 100 g marinoitua punasipulia (pienen määrän voi ostaa esim. kauppojen tuoresalaattibaareista)
 • (seesaminsiemeniä)

TEE NÄIN:

 1. Paista pekoni rapeaksi.
 2. Paista marinoidut broilerin sydämet pekonin rasvassa.
 3. Pilko chili ja poista siemenet.
 4. Kokoa salaatti: pohjalle rucolaa ja pinaattia, lisää pekoni ja sydämet, laita päälle korianteria, chiliä, marinoitua sipulia ja halutessasi seesaminsiemeniä. Me unohdimme laittaa siemenet mukaan, mutta onneksi tärkein ainesosa ei sentään unohtunut.
 5. Salaatti ei vaadi erikseen kastikkeita tai muita härpäkkeitä. Siispä lappaa salaatti suuta kohden ja nautiskele!
@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s