30 bucket list

Pari viikkoa ja täytän 30 vuotta. Kolmekymmentä, se tuntuu jotenkin käänteentekevältä iältä.

Screenshot_20191127_002917.jpg
Ei enää parikymppisten hömpötyksiä, vaan vakaita aikuisten juttuja: omistusasunto, vakkariduuni, perhe ja sitä rataa. Tosin kumoan ihan jokaisen edellä mainitun. Opiskelen, etsin omaa paikkaani ja ihmettelen. Saatan lorvia päivät pitkät tekemättä mitään, voin jumpata kolme tuntia samana iltana tai keskittyä tuntikausiksi johonkin mielenkiintoiseen välittämättä velvollisuuksista, ihan vain koska voin.

Löysin interneetsin ihmeellisestä maailmasta jonkin sortin bucket listin, joka olisi kai jollain tapaa hyvä olla ruksittuna, kun täyttää kolkyt. Nämä on tällaisia huumorihommia, mutta silti myös ajatuksia herättäviä. Katsotaanpas siis, kuinka olen suoriutunut listasta näin pari viikkoa vaille kolmekymppisenä.

1- Oppia uusi kieli – tehty. Osaan hyvin englantia ja vielä vuosienkin käyttämättömyyden jälkeen portugalia (yllätyin portugalin taidoistani, kun katsoin Netflixistä Ipaneman tyttöä ja tajusin siitä käytännössä kaiken!), vähän ruotsia, espanjaa ja snadisti italiaa.

2- Mennä elokuviin yksin – tehty. Teen tätä itse asiassa aika paljon. Käyn enemmän elokuvissa yksin kuin kavereiden kanssa. Tosin on myös virkistävää käydä leffassa kaverin kanssa.

3- Hankkia tatuointi – tehty. Viisi kertaa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ensimmäisen tatuoinnin hankin 19-vuotiaana, kun kävin moikkaamassa kavereita Brasiliassa. Viimeisimmät kolme olen puolestani hankkinut Balin-reissujeni aikana.

4- Asua ulkomailla – tehty. Asuin lukiovaihdon aikana vuoden Brasiliassa, Salvadorin ja Ilhéusin kaupungeissa. En pidä mahdottomana ajatuksena asua joskus vielä uudestaankin ulkomailla.

5- Hankkia unelmatyö – vaiheessa. Opiskelen tällä hetkellä unelma-ammattiini, joten toivottavasti ihan lähitulevaisuudessa saan työskennellä unelmatyössäni enemmänkin.

6- Osata soittaa instrumenttia – puuttuu. Osasin joskus teininä soitella hieman kitaraa, mutta nyt opeopinnoissa huomasin kitaratunneilla, etten osaa enää yhtään mitään. Ehkä taas joku päivä?

7- Värjätä hiukset – tehty. Taisin värjätä hiukset ensimmäisen kerran neljännellä tai viidennellä luokalla. Nyt en ole värjännyt hiuksiani 3,5 vuoteen, rakastan omaa hiusväriäni.
Screenshot_20191127_002859-1.jpg
8- Ostaa yhdensuuntainen lento – tehty. Tosin ei varmaankaan ihan niin kuin tässä listassa on tarkoitettu, mutta esimerkiksi viime jouluna ostin menolipun Balilta Komodolle, enkä varsinaisesti tiennyt, koska jatkan sieltä matkaani.

9- Juosta maraton – puuttuu. Ja tulee varmaan puuttumaankin ikuisesti. Vihaan juoksemista, vaikka sitä aina keväisin vähän kokeilenkin, olisiko se sillä kertaa mukavaa.

10- Herättää eloon vanha kaverisuhde – tehty. Ja olen tästä niin onnellinen. Joskus lukioikäisinä kaikki oli niin dramaattista, mutta onneksi aikuisiällä pystyy asioita käsittelemään jo hieman järkevämmin.

11- Lähteä road tripille – tehty. Kaikki lapsuuteni kesät menivät road tripeillä, myöhemmin on tullut tehtyä lyhyempiä pyrähdyksiä omien kavereiden kanssa.

12- Pyytää palkankorotusta – tehty. En kylläkään saanut pyydettyä palkankorotusta, mutta silti kannattaa aina yrittää.

13- Omistaa lemmikkiä – tehty. Minulla on ollut kaksi hamsteria, Viltsu ja Valtsu sekä yksi mielettömän rakas Onni-koira. Onnin nimi tatuoituna näkyykin tämän kirjoituksen aloituskuvassa.

14- Olla mukana joukkuelajissa – tehty. Olen enemmän ollut yksilölajeissa, mutta teininä harrastin höntsäsählyä ja vaihdossa ollessani ihan hetken aikaa jalkapalloa. Toisaalta partio voidaan laskea hyvinkin vahvasti joukkuelajiksi.
Screenshot_20191127_003932.jpg
15- Ajaa moottoripyörää/mopoa/skootteria – tehty. Minulla oli teininä oma, sähkönsininen skootteri. Rakastin ajaa sillä. Myöhemmin olen ajanut skootteria Indonesiassa (ne kylläkin lasketaan ilmeisesti moottoripyöriksi kuutioiden mukaan).

16- Hypätä laskuvarjohyppy – puuttuu. Tämä houkuttelee kamalasti, mutta toisaalta pelkkä ajatuskin kammottaa ja saa ahdistumaan kaikista kauhuskenaarioista.

17- Luovuttaa verta – tehty. Luovutan verta epäsäännöllisen säännöllisesti. Viimeksi taisi olla 21. kerta, kun luovutin. Olen luovuttanut myös kantasoluja.

18- Aloittaa yritys/liiketoiminta – puuttuu. Harkitsin tätä muotoilun opintojen jälkeen, mutta totesin, ettei minusta ole yrittäjäksi. Nostan hattua jokaiselle yksityisyrittäjälle, ei ole Suomessa helppoa hommaa se.

19- Olla viikonloppufestareilla – tehty. Provinssi, Ilosaari, Ruissi, Rockcock jne. Onhan noita tullut koluttua vuosien saatossa useampikin. Joka kesä tulee yleensä käytyä jollain festareilla.

20- Opetella surffaamaan – tehty. Olen siinä kyllä ihan susipaska edelleen, mutta olen opetellut, aika paljonkin.

21- Nähdä Broadway-musikaali – puuttuu. Tämä on kyllä sellainen, minkä haluaisin vielä joskus toteuttaa. Rakastan musikaaleja ja mikäpä olisi sen huikeampi paikka musikaalille kuin Broadway?

22- Ostaa designer-laukku – puuttuu. Ja saa luvan puuttuakin. En todellakaan aio laittaa tuhansia euroja kiinni johonkin laukkuun.

23- Opetella keittämään uppomuna – puuttuu. Tiedän kyllä periaatteessa, kuinka se tapahtuu, mutten ole koskaan testannut käytännössä. Vai testasinkohan muutama vuosi sitten? Tätä melkein pitäisi kysyä entiseltä poikaystävältäni.

24- Matkustaa yksin – tehty. Viime vuosina olen ottanut tämän tavakseni ja se on kieltämättä ollu siisteimpiä juttuja viime vuosilta. Ja no, ihan koko elämältäni.

25- Telttailla/retkeillä yön yli – tehty. Partiolaisena tämä on enemmän normi kuin poikkeus. Nykyään tulee kylläkin telttailtua tai retkeiltyä ihan liian harvoin.

26- Meditoida – tehty. Joogan kautta olen päässyt tutustumaan myös meditoinnin maailmaan. Yksi rentouttavimpia asioita tiibetiläisten äänimaljojen ohessa.

27- Olla hereillä 36 tuntia – tehty. Ainoa kerta, kun muistan olleeni ihan varmasti noin pitkän ajan putkeen hereillä, oli yhdellä partioleirillä yli 15 vuotta sitten.

28- Pystyttää puutarha – puuttuu. (Tämä on ilmeisesti jenkkien mielestä joku aikuisuuden virstanpylväs.) Olen auttanut äitiäni ja mummuani muksuna puutarhuroinnissa, mutta omalla kohdallani puutarhatoimet rajautuvat kerrostaloasukkaana viherkasviarmeijani kasvattamiseen sisätiloissa.

29- Rakentaa jotain – tehty. Olen aina tehnyt paljon käsilläni ja ihan jo pienestä saakka nikkaroinut sekä puuhastellut erilaisia asioita. Tällä hetkellä rakenteilla ovat korukaappi ja puukko. Taloa tai vastaavaa suurempaa en kyllä ole rakentanut.

30- Syödä yksin ravintolassa – tehty. Varsinkin kun matkustaa yksin, on aika todennäköistä, että jossain vaiheessa myös syö yksin ravintolassa. Harrastan tätä kyllä paljon myös ihan koto-Suomessa, enkä pidä sitä mitenkään outona tai kiusaannuttavana.
Screenshot_20191127_002828.jpg
Listaa katsoessani voin siis todeta, että onhan tuota aika hyvin tullut tehtyä eri asioita (21/30), mutta vielä myös riittää puuhasteltavaa. Ehkä rustaan itselleni jonkinlaisen listan, mitä haluan saada tehdyksi ennen kuin täytän neljäkymmentä. Siihen kyllä on onneksi vielä tovi aikaa. Tosin tätä menoa 10 vuotta tulee kulumaan ihan super nopeasti!

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

2 kommenttia artikkeliin ”30 bucket list

 1. Eipä todellakaan tullut tuo lista suoritettua ennen kolmeakymmentä 😀 Sain 10/30 ja montaa asiaa en edes haluaisi tehdä ikinä.

  Tasakymmen on kyllä ollut jollain tapaa kriisi, sitä on jotenkin vähän pitänyt tarkastaa omaa suuntaa ja miettiä kuka on ja miksi – ja mihin sitä haluaisi olla menossa. Kotoileva lähiretkeilijäsinkku on kai eniten omaa elämää kuvaava määritelmä ja se on kaukana paitsi maailmanmatkaaja-juhlijasinkusta myös siitä perinteisestä perheidyllistä.

  Tykkää

  1. Onneksi nämä on tällaisia huumorijuttuja, niin ei ole niin justiinsa, onko lista ruksittuna vai ei 😄

   En ole edes yrittänyt jaotella itseäni mihinkään määritelmään, kun tuntuu, että joka päivä kuuluu aina vähän eri määritelmään 😄 Mutta kyllä tässä kolmenkymmenen lähestyessä on tullut eri tavalla mietittyä omaa elämää kuin vaikkapa parikymppisenä. Juuri tänään äidilleni totesin, että en onneksi juuri välitä, mitä muut minun olettavat tekevän, kunhan itse olen tyytyväinen ja voin seistä omien päätösteni takana.

   Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s