Kun kaikki on epävarmaa, kaikki on mahdollista

Valmistuin vajaa kuukausi sitten kasvatustieteen kandiksi, eikä maisterinkaan tutkinto ole enää kaukana. Oikeastaan se on jo melkoisen lähellä, nurkan takana. Ja sekös vasta pistääkin ajatuskelat pyörimään.

donut.jpg
Mitä teen, kun valmistun? Missä kaupungissa asun? Tai jopa missä maassa? Mihin suuntaan haluan lähteä viemään omaa elämääni jälleen yhden etapin tullessa päätökseensä? Kun kaikki tulevaisuuden näkymät ovat epävarmoja, täytyy muistaa, että kaikki maailman vaihtoehdot ovat samalla mahdollisia. Minulla ei ole mitään, mikä pidättelisi minua jossain tietyssä paikassa. Tai mitään, mikä pakottaisi johonkin tiettyyn suuntaan. Minulla on kirjaimellisesti koko maailma avoinna minua varten. Valtavasti vaihtoehtoja, valtavasti mahdollisuuksia. Samalla myös ihan älyttömästi päätöksiä tehtävänä. Yhden päätöksen olen ainakin tehnyt: asun tässä nykyisessä ihanassa pikkukodissani heinä-/elokuun tienoille saakka (ellei nyt jotain ihan erikoista tapahdu). Eli jos olet suunnitellut Joensuu-visiittiä luokseni, niin kannattaa ottaa kalenteri käteen ja alkaa suunnitella matkaa. Täällä on ovi ja syli avoinna!

Mahdollisuuksien edessä on mielestäni tärkeää uskaltaa unelmoida. En yleensä uskalla sanoa haaveitani tai unelmiani pahemmin ääneen, koska tulee sellainen olo, että jos ne ei sitten toteudukaan, olen jotenkin epäonnistunut. Ja kai siihen liittyy hieman myös taikauskoakin. Etten vaan möhli mahdollisuuksiani huutelemalla niistä etukäteen. Olen kuitenkin alkuvuoden pähkäilyjen jälkeen päättänyt sanoa unelmiani ja haaveitani enemmän ääneen. Ehkä ne näin toteutuvatkin todennäköisemmin. Ja jos eivät, niin mitä sitten! Tulipahan ainakin unelmoitua. Ja unelmointi jos mikä on ihanaa.

Tajusin vuodenvaihteen aikoihin jotenkin todella vahvasti, että haluan vielä joskus kouluttautua joogaopettajaksi. En näe itseäni kokopäiväisenä joogina, mutta haluaisin jossain vaiheessa kehittää omaa joogaamistani todella paljon enemmän ja ihan tosissani sekä mahdollisesti hankkia siitä pienen sivutyön opettajan työni oheen. En usko, että tekisi kamalan pahaa hektisen ja energisen työpäivän päätteeksi viettää joitakin hetkiä joogamatolla hengitellen, ehkäpä samalla ohjaten muita samaan hyvään oloon. Tämä ei ole mikään huomisen haave, vaan enemmän sellainen ”sitten joskus”. Sitten kun olen opetellut huomattavasti enemmän joogaamaan itse, saanut joogasta rutiinin ja tehnyt sitä säännöllisesti sekä paljon. Tiedostan, että tähän tulee menemään vielä aikaa, ja haave saattaa muuttuakin ajan saatossa. Onneksi kuitenkin tulevaisuuden opettajan kesälomilla on loistavasti aikaa suunnata esimerkiksi Balille joogaamaan vaikka viikkoja putkeen ja kouluttautua siinä sitten joogaopettajaksikin, jos siltä tuntuu.
Tea_and_donut.jpg
Toinen haaveeni onkin sitten todellakin sellainen ”huomisen toive ja haave”. Aion nimittäin hakea ulkomaille töihin. Tai siis olen jo hakenutkin. Ja aion hakea muutamaan paikkaan vielä tässä ihan lähipäivinä ja -viikkoina. Hakukohteinani ovat sekä Aasia että Eurooppa. Euroopasta ainakin Portugali, jossa näen vahvuutenani arvostetun suomalaisen opettajan koulutuksen sekä portugalin kielen taitoni. Jännittävää nähdä, pääsenkö kandina ja lyhyellä alan työkokemuksella edes haastatteluihin. Mutta jostainhan tämäkin savotta on aloitettava. Jos ei muuta, niin ainakin näen millainen hakuprosessi voi mahdollisesti olla ja mitä pitää tulevaisuutta silmällä pitäen parantaa.

Kolmas haaveeni on sellainen aika perinteinen ja varmasti se yksi yleisimmistä. Haaveilen nimittäin hyvästä ja tasapainoisesta parisuhteesta. Tässä kun on kohta tullut oltua jo neljä vuotta yksin, alkaa ajatus parisuhteesta tuntua samaan aikaan sekä pelottavalta että ihanalta. Osaako sitä enää solahtaa toisen ihmisen kanssa kompromissien maailmaan? Maadoitunko paikoilleni suhteen edetessä vakavammalle pohjalle enkä janoa enää uusia seikkailuja niin palavasti? Hullaannunko ihan täysin, ja totean tässä olevan kaiken tarpeellisen? Löydänkö kaikki vastaukset oikean ihmisen saapuessa maailmaani? Luultavasti en, toivottavasti en. Toivon vain voivani etsiä näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastauksia jonkun hyvän tyypin rinnalla vielä joskus, ja samalla jatkaa oman polkuni kulkemista. Mitä se ikinä sitten tarkoittaakaan.

En laita toiveilleni tai haaveilleni mitään aikarajaa, vaan etenen elämässäni rennon päämäärätietoisesti ja juon matkallani monta mukillista teetä sekä nautiskelen matkasta. Katson sitten joskus taaksepäin, että mitkä haaveet toteutuivat, mitkä muuttuivat ja mitkä hylkäsin parempien ilmaantuessa polkuni varrelle. Muistetaan unelmoida, ja nautiskella!

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

2 kommenttia artikkeliin ”Kun kaikki on epävarmaa, kaikki on mahdollista

 1. Valmistuminen on kuumottavaa ja jännittävää, itse tosin koen myös haaveilun vähän pelottavana. Mut elämä järjestyy silti ja sen suhteen yritän olla avoin ja utelias 🙂

  Ikäkriisissäni ystäväni huomautti, että ihminen tulee jossain asiassa hyväksi asiantuntijaksi tehtyään sitä noin 10 000 tuntia. Se tarkoittaa esimerkiksi noin seitsemää vuotta täysipäiväistä duunia. Tällä kaavalla laskettuna keskimäärin ihmisikään osuu noin 7 ”asiantuntijuusjaksoa”, joista kolmen kympin korvilla on takana vasta noin kaksi. Jäljellä on siis vielä ainakin viisi seikkailua ennen eläkeikää 🙂

  Tykkää

  1. Niin on! Siksi ehkä en myöskään aina uskalla sanoa haaveitani ääneen. Mutta luotan vahvasti siihen, että asioilla ja elämällä on tapana järjestyä 🙂

   Mä olen aiemmin kuullut vain, että tullakseen hyväksi, tulee jotain asiaa toistaa 10 000 kertaa (verrattuna siis tuohon tuntiin). Toi onkin mielenkiintoinen näkökulma, että olisi siis seitsemän asiantuntijuusjaksoa. Perustuukohan parisuhteidenkin seitsemän vuoden kriisit tähän sykliin? Jotenkin kutkuttavaa ajatella, että takana on vasta kaksi tai kolme asiantuntijuutta ja edessä ehkä viisi 🙂

   Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s