Matkalla joogaopettajaksi

Kokeilin ensimmäisen kerran joogaa muistaakseni noin kymmenen vuotta sitten. Joka tapauksessa niin kauan aikaa sitten, etten edes muista, milloin se oli. Siitä lähtien olen enemmän tai vähemmän, yleensä hiukan vähemmän, harrastanut joogaa.

JOOGAHISTORIANI
Pääsin kunnolla joogaan kiinni, kun päädyin vuosia sitten kokeilemaan joogaa oikealle joogastudiolle kuntosalien sijaan. Ihan lopullisen joogakärpäsen puraisun sain viimeistään Balin-reissujeni aikana, joilla joogailin surffin ohella paljon. Näiden reissujen jälkeen aloin joogata myös kotona itsekseni sekä YouTube-videoiden että online-joogastudioiden tahtiin fyysisten joogastudioiden lisäksi. Olen vuosien saatossa ehtinyt kokeilla yhtä sun toista joogatyyliä. Olen testaillut ainakin vinyasa-, flow-, yin-, hatha-, ilma- , hot- ja restoratiivista joogaa. Pidän näistä kaikista ja kaikille näille on omat hetkensä sekä paikkansa. Näiden lisäksi rakastan yli kaiken äänimaljakylpyjä, joita voidaan yhdistellä joogaan tai pitää myös täysin omana juttunaan. Vaikka olen testaillut useita eri joogatyylejä, en koe olevani mikään joogaekspertti. En ole millään tasolla hyvä joogi.

Olen joogatekemisessäni keskiverto harrastelija. En ole todellakaan notkein, vahvin tai sulavaliikkeisin. Monessa asanassa tissit tai mahamakkarat tulevat eteen, eikä lyhyet raajani taivu esimerkiksi sidontoihin kovinkaan kätevästi. Kaikesta tästä huolimatta aloin hiljakseen haaveilla joogaopettajakoulutuksesta muutamia vuosia sitten. Selvittelin hiukan eri koulutuksen järjestäjiä ja kypsyttelin ajatusta mielessäni hiljalleen. Viime vuonna ajatus joogaopettajakoulutuksesta alkoi kuitenkin huudella jo niin kovasti mielessäni, että aloin tosissani miettiä kouluttautumisen mahdollisuutta. Olin puhunut ajatuksesta jo vuosia aiemmin ääneen, mutta viime vuonna uskalsin joogaretriitillä sanoa ajatukseni ensi kertaa melko tosissani. Koen olevani elämässäni tällä hetkellä äärettömän hyvässä paikassa, joten joogaopettajakoulutuskin tuntui hyvältä tähän hetkeen.

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN
Kun sopiva aika (opettajan kesäloma), raha ja into osuivat yhteen, koin että on pakko tarttua tilaisuuteen. Keskustelin läheisteni sekä muutamien koulutettujen joogaopettajien kanssa ennen kuin tein lopullisen päätökseni. Tai ehkä päätös oli jo tehtynä mielessäni, mutta halusin pohtia isoa päätöstäni muidenkin kanssa ennen kuin päädyin täyttämään hakemuksen koulutukseen. Valitsin koulutuksen järjestäjäksi Balilla sijaitsevan The Peaceful Warriorsin, josta olin kuullut kehuja sekä hyviä kokemuksia koulutuksen käyneiltä. Koulutukseen hakeminen tapahtui nettilomakkeen kautta, jolla selvitettiin hakijan jooga- ja terveystaustoja sekä motivaatiota. Kun sain myöntävän vastauksen koulutuksen järjestäjältä, uskalsin alkaa suunnitella tulevaa koulutusta ihan oikeasti. Koulutus järjestetään yhdessä lempipaikoistani maailmassa, Canggussa, Balilla. Valitsin koulutuspaketin, johon kuuluu majoitus koulutuspaikan kanssa samoissa tiloissa, niin etenkään aamuisin ei tarvitse käyttää aikaa tai energiaa paikalle siirtymiseen. Kyseessä on 200 tunnin intensiivikoulutus ja se kestää kokonaisen kuukauden. Luvassa on siis melko rankka setti opetuspäivien kestäessä koko päivän ajan. Tuon kuukauden jälkeen minun pitäisi lopulta olla sertifioitu joogaopettaja, jos läpäisen koulutuksen ja loppukokeen.

FIILIKSET
Tässä vaiheessa minua jännittää, pelottaa ja innostuttaa tuleva. Odotan innoissani, että pääsen jälleen pitkästä aikaa Balille, vaikka tiedänkin, että Bali ja etenkin Canggu ovat muuttuneet jälleen muutaman vuoden poissaoloni aikana. Innostuksen ohella jännitän aivan mielettömästi, onko minusta oikeasti näin rankkaan rupeamaan niin fyysisesti kuin henkisestikin. Mutta aion ainakin yrittää. En edes tiedä, tulenko koskaan opettamaan joogaa, mutta haluan ihan vain jo itseni ja oman harjoitukseni takia käydä koulutuksen. Tiedän, että tulisin harmittelemaan loppuelämäni, jos en antaisi itselleni edes mahdollisuutta joogaopekoulutukselle, vaikka en sitä jostain syystä saisi suoritettua loppuun tai en tulisi koskaan opettamaan tuntiakaan joogaa. Tosin joitain tunteja ilmeisesti on pidettävä, jos valmistun, sillä muutamat ystäväni ovat jo varanneet itselleen tunnin, ihanat ystävät! Päivätyötäni en siis ole jättämässä, mutta ehkä minut joskus voisi löytää jostain joogashalasta ohjaamassa tulevaisuudessa. Koen, että maailmaan mahtuisi oikein hyvin yksi lyhytraajaisempi ja mahamakkarainen joogaopettaja kaikkien pitkäsääristen rinnalle.

Tarkoituksenani on jakaa tätä joogamatkaa ja yhden unelman toteutumista kanssanne blogin ja Instan puolella sekä kertoa ajatuksiani ja kokemuksiani koulutuspolultani. Pysy mukana, jos tällainen meininki yhtään kiinnostaa. Ja muistathan unelmoida! Ikinä ei tiedä, mitkä unelmat käyvät toteen.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s