Sorrento – Italia keskellä Savoa

Käväisin viikonloppuna kotona Kuopiossa moikkaamassa vanhempiani. Hitsi, että onkin aina ihanaa käydä kotikotona, vaikkei niin kauheasti mitään puuhaisikaan tai kerkeäisi (valitettavasti) törmäämään ystäviin. Kuopio otti heti turhat luulot pois, kun lauantaiaamun aloitti juoksu- ja porrastreenillä Puijon mäkihyppytornin maisemissa. Pohkeet huutaa vieläkin armoa.

Aamureippailujen jälkeen olikin hyvä käydä koko poppoolla nauttimassa lauantain herkutteluna pasta-annokset italialaisessa ravintolassa. Kuopiossa on nimittäin melko autenttinen italialainen Trattoria Sorrento. Ravintola on saanut alkunsa Ravintolapäivästä ja on nyt jo kolmisen vuotta ollut ihan vakituinen ruokapaikka. Omistaja Paco ja hänen kätyrinsä ovat italialaisia, jotka taitavat mainion tunnelman sekä ruuan loihtimisen. Paikalla vierailee silloin tällöin myös Pacon papa ja mamma Italian auringon alta. Pääsimme lauantaina nauttimaan siis myös papan höpinöistä.

carbonara
Paikan tunnelma on omalaatuinen. Paljon italialaista puheensorinaa ja huudahduksia, höpöttäviä tarjoilijoita ja hyvällä lykyllä myös musisoiva kokki. Jäykkää suomalaista voisi meininki jopa häiritä tai vaivaannuttaa. Tosin ei kannata. Sen sijaan kannattaa heittäytyä maininkeihin estoitta mukaan ja nauttia pala Välimeren energiaa ruuan kyytipoikana. Äitini käy täällä usein lounaalla ja saikin lauantaina jälleen sydämellisen vastaanoton Mamma Tarja -huuhdahdusten saattelemana astuessaan ravintolaan sisään. Itsekin olen käynyt Sorrentossa aiemmin, mutta tällä kertaa visiitti oli entistä odotetumpi. Vietin nimittäin kesällä kolme viikkoa Italiassa ja olikin kiva, kun nyt ymmärsin syömisen ohessa työntekijöiden papatuksesta suurimman osan ja pystyin jopa heittämään muutaman fraasin sekä tilaukseni italiaksi.
pasta
Itse tein varmaan pahimman synnin, mitä italialaiset tietävät, ja tilasin pastani gluteenittomana. Tai mistä minä tiedän, onko se synti. Onneksi maku ei juuri poikennut vehnäversiosta ja sain nauttia jättikatkarapupastani hyvällä ruokahalulla. Ruokahalua nostatti entisestään mukavan kevyt italialainen valkoviini, jonka otin pastan kylkeen. Jälkiruuaksi nappasimme vielä paikan päällä valmistetut päivän jätskit. Taivaallista melonia ja marjaisaa mansikkaa. Päälle tujaus kermavaahtoa ja sitruunasiirappia. Buon appetito! Näillä eväillä oli makoisaa mennä juhlistamaan KalPan ylpeyden, Sami Kapasen paidan jäädytystä ja joukkueen 4-2 voittoa HIFK:sta.
icecream

Jos olet Kuopiossa ja vailla italialaista safkaa, piipahda Sorrentoon.
Ravintolan osoite on Snellmaninkatu 22, 70100 Kuopio.
Avoinna
Ma-To 10.30–14.30 ja 16.30-21.00
Pe 10.30–22.00
La 12–22
Su suljettusorrento

Viikonloppuisin kannattaa varata pöytä. Paikka ei ole mikään julmetun suuri, joten pöydät täyttyvät nopeasti. Lauantainakin useampi porukka joutui kääntymään ovelta paikan ollessa täynnä.

eng Trattoria Sorrento – a piece of Italy in Kuopio.

@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

2 kommenttia artikkeliin ”Sorrento – Italia keskellä Savoa

 1. Voi Kuopio ja Sorrento! ❤ Pitäisi yrittää itsekin järkätä vielä Kuopio-viikonloppu ennen joulua, koska kotikotona on parasta. Tuntuu, että Kuopiossa käymisen arvoisia ravintoloita on nykyisin jo niin monta, ettei viikonlopun aikana ehdi kaikissa käymään. Se on tietty vain hyvä asia 🙂

  Tykkää

  1. Kiva, kun kommentoit Kata! Löysin sun blogisikin vasta nyt. Ja taidanpa jäädä vakkarilukijaksi.
   Kuopioon on kyllä ilmestynyt lähivuosina kiitettävästi ruokapaikkoja ja samaa olen ”tuskaillut”, kun viikonloppu ei millään riitä kaikkien ravintoloiden koluamiseen. Varsinkin viikonloppulomailijana harmittaa, ettei pääse Urbanin lounaalle. No mutta onpahan jotain, mitä odottaa, heh 🙂

   Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s