Kiss My Turku – Ruoka

Parin viikon tauon jälkeen uutta Kiss My Turku -postausta kehiin. Ja tällä kertaa isketään kiinni siihen maukkaimpaan osaan, ruokaan. Turku on ihan mieletön ravintolakaupunki. Täällä on erinomaisia ruokaravintoloita eniten Suomessa suhteutettuna asukaslukuun (ainakin näin väitetään) eikä ruokapaikat hevillä lopu. Ja jos ihan totta puhutaan, niin aivan liian moni paikka on vielä kokeilematta. Listan laatiminen meinasi olla melko hankalaa jo kokeilemienikin paikkojen kesken, koska mainitsemisen arvoisia paikkoja olisi niin paljon. Sain kuitenkin tehtyä jonkinlaista karsintaa, joten eiköhän mennä itse asiaan. 

Karu Izakaya
Karu kuuluu ihan lemppareimpiini, vaikka harmillisen vähän täällä tulee käytyäkin. Opiskeluaikoina kävin enemmän, kun tuli keskustassa pörrättyä joka päivä. Karu on moderni japanilainen ravintola, jonka menusta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Ja siihen paikan nerous perustuukin: maukkaita annoksia on tarkoitus jakaa pöytäseurueen kesken ja näin jokainen pääsee maistelemaan useampia makuja. Myös paikan sushit saa osaltani pään nyökytyksiä. Plussaa myös tarjoilijoiden ammattitaidolle sekä paikan skandityyliselle sisustukselle.

OSOITE
Aurakatu 3

AVOINNA
ti-to 17-22
pe 17-24
la 14-24

Kaskis*
Totta kai hehkutusta saanut Kaskis löytyy myös minun listaltani. Eikä tätä paikkaa kuulkaas turhaan ole kehuttu! Kaskiksen annokset on paitsi herkullisia, myös ihan superkauniita. En ole saanut missään yhtä kauniita annoksia kuin täällä. Kaskiksessa kannattaa syödä Kaskis-menu. Ja vaikka paikka on fine diningiin kallistuva, nälkä ei taatusti jää. Ruokaa on nimittäin tarjolla paljon. Ja ruoka on maittavaa. Etenkin Kaskiksen oma pitakebab! Ruoan määrästä kertonee sekin, että Kaskis biiffaa sulle Mantun Grilliltä safkat, jos nälkä iskee tunnin sisällä murkinat vedettyäsi. Paikka on supersuosittu, joten pöytä kannattaa varailla jopa muutama kuukausi etukäteen.

OSOITE
Kaskenkatu 6 A

AVOINNA
ti–to 16–23
pe–la 16–24

Ludu
Ludu on sympaattinen, mutta samalla trendikäs ravintola ruutulattioineen ja kupariputkineen. Pidän erityisesti ravintolan tunnelmasta eikä ruoka tai juoma jää kakkoseksi. Täällä saa aina viimeisen päälle mietittyjä annoksia sekä ruokiin sopivaa juotavaa. Itse en erityisemmin oluista välitä, mutta muutamaltakin tyypiltä olen kuullut, että Ludun oma olut on kokeilemisen arvoista. Ludun maistelumenu houkuttaa ihan superisti, kun en ole vielä päässyt siihen iskemään hampaitani. Tosin eiköhän tämäkin vääryys tule lähiaikoina korjattua.

OSOITE
Linnankatu 17

AVOINNA
ti–pe 11-14,  17–23
la 17-23

Fontana Cafe
Mainittakoon heti alkuun, että Fontanan a la cartesta en osaa sanoa juuta enkä jaata, sillä se on jäänyt toistaiseksi testaamatta. Suuntaan tänne, kun haluan takuuhyvän lounaan. Fontanan buffetlounas on useaan otteeseen äänestetty kaupungin parhaaksi, enkä ihmettele yhtään. Olin pari vuotta sitten työharjoittelussa mainostoimistossa, joka sijaitsi ihan parin sadan metrin päässä ravintolasta ja täällä tuli käytyä harva se päivä. Nyt kun työskentelen keskustan ulkopuolella, haaveilen tasaisin väliajoin pääseväni lounaalle Fontanaan. Seuraavaksi listalla on kuitenkin paikan a la carten ja brunssin testaus.

OSOITE
Aurakatu 1

AVOINNA
ma-to 10-22
pe-la 10-23
su 12-20

Suosittelen, että tsekkaat myös nämä: Delhi Darbar, Kado Sushi ja Maneerat.

Kuvat ravintoloiden nettisivuilta ja Facebookista sekä omista arkistoistani*
@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

eng Delish restaurants in Turku, Finland. Yummy!

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s