Yrtit osaksi keittiötä

Menipäs siihen kauan, ennen kuin tajusin, kuinka saada yrtit pysymään mahdollisimman pitkään hengissä kotioloissa. Aiemmin yrtit nuupahtivat, jäätyivät tai muuten vain menivät käyttökelvottomiksi pikavauhtia. Tajusin jossain vaiheessa koittaa säilyttää yrttejä huoneenlämmössä, pohja upotettuna vesiastiaan. Ja tämähän auttoi! Tosiaan, tämä oivallus tapahtui vasta ihan hetki sitten. 

Aiemmin olin onnistunut tappamaan yritit liian kylmässä jääkaapissa tai vastavuoroisesti nuupauttanut kuivuuteen. Ei kuulu omiin tähtihetkiini näinkin yksinkertaisen asian myöntäminen, mutta joskus ne päivän selvät asiat vain antavat odottaa itseään. Ja toisaalta, ei se nyt ihan niin helppoa välttämättä ole tietää, kuinka paljon mikäkin yrtti kaipaa vettä, mikä on hyvä lämpötila, sun muuta nippelinappelia. Tällä huoneenlämpö + vesiastia -kombolla olen saanut yrtit kestämään freesseinä ainakin kolme viikkoa. Kaksi viikkoa on ihanteellisin, kolmantena vielä menee muitta mutkitta, neljäntenä alkaa nuupahdella.
keittio
Toisesta yrttioivalluksestani sen sijaan olen jopa oikeasti ylpeä! Poistan yrttipuskien ympäriltä kauppojen rumat muoviset suojat ja kierittelen kauniista lahjapaperista tötterön nipun ympärille. Kaunis, mutta samalla käytännöllinen ratkaisu, kun paperitötterön reunat pitävät yrtin kurissa, eikä oksat rehota valtoimenaan. Rakastan ruskean paperin ja raikkaan vihreän yhdistelmää!

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s