Toast skagen

Rakastan, siis ra-kas-tan, mereneläviä ja erityisesti katkarapuja. Kyllä, niitä merenpohjan roskaimureita. Pienenä ihan parasta oli, kun hiihtolomalla pääsi Silja Linen buffettiin vetämään lautaskaupalla kuorittavia katkarapuja. Edelleen se on kyllä parasta laivareissuissa.
raaka-aineet
Samaisilla laivareissuilla sain yleensä aina jossain vaiheessa matkaa eteeni myös himoitsemani toast skagenin sitruunasiivulla höystettynä. Toast skagen jos joku kuvastaa minulle Ruotsia ja Tukholmaa. Nykyään ei tarvitse sentään matkata Itämeren aalloille saatika Ruotsiin asti, että saan käsiini katkarapuleivän, vaan sen valmistus onnistuu ihan kotikeittössäkin. Muistelen tehneeni enemmän tai vähemmän tällä samaisella omasta päästä keksimälläni reseptillä näitä leipiä ainakin lukion ykkösestä saakka. Eli melkein 15 vuotta jo.

Tein viimeksi tänään tätä sötköä ja vedin suoraan kulhosta, kun kotona ei ollut leipää. Tämä on sellainen ruoka, johon turvaudun aika usein, kun en jaksa alkaa tehdä kunnon ruokaa tai kaapissa ei ole ihan kauheasti mitään. Tähän minulla löytyy lähes tulkoon aina tarvikkeet kotoa (tilli saattaa usein kyllä puuttua). Ohjeen määrät ovat muuten sellaisia vähän hatusta heitettyjä. Itse ainakin aika fiiliksen mukaan heitän aineksia joukkoon, mutta pohjana toimii alla oleva lista.
ingredient
TARVITSET (2-4 leipää, riippuen annostelusta):

 • 4 siivua Ruispaloja
 • kaksi keitettyä kananmunaa viipaloituna/silputtuna
 • pieni kourallinen miniluumutomaatteja pilkottuna
 • noin 15 cm pätkä tuorekurkkua pilkottuna
 • oman maun mukaan tilliä hienonnettuna, myös ruohosipuli käy
 • reilu kourallinen katkarapuja tai 4-5 puikkoa surimia pilkottuna
 • noin 1 rkl maustamatonta majoneesia (itse käytän tähän aina Kavlin majoa)
 • (sitruunasiivuja)

TEE NÄIN:

 1. Sekoita kananmunasilppu, tomaatit, tuorekurkku, tilli, majoneesi ja katkaravut/surimit
 2. Asettele seosta ruisleipäviipaleiden päälle sopiva määrä
 3. Nauti!

katkarapuleipä

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s