Graffiti Alley – taiteilijoiden leikkikenttä

Kuten olen aiemminkin maininnut, yllätti Toronto mahtavalla katutaidetarjonnallaan. Silti tutustuin todelliseen katutaidehelmeen vasta toisella Toronton reissullani, kun menin varta vasten katselemaan mielettömän taitavasti toteutettuja taideteoksia. Ja vieläpä ihan ilmaiseksi tasan omien aikataulujeni mukaan.
doggo
graffiti
Keskustan liepeillä, Queen Streetin vieressä, sijaitseva Graffiti Alley on vierailun arvoinen kohde, ihan vaikka vain ohikulkumatkalla. Alueella on niin upeasti toteutettuja graffiteja ja muraaleja, että voidaan ihan oikeasti puhua taiteesta, eikä vain töhryistä seinillä. Toki töhryjäkin näkyi, mutta pääpaino on ehdottomasti upeasti toteutetuissa taideteoksissa.

Muutaman korttelin alueelle muodostunut alue on upeine graffiteineen suosittu tv- ja potrettikuvauspaikka. Minunkin ollessani alueella ihmettelemässä ja valokuvailemassa, osui kohdalle yksi tv-kuvausryhmä. Kun kerroin veljelleni käyneeni Graffiti Alleyn alueella, hänen ensimmäinen kysymys olikin: ”Törmäsitkö tv-kuvauksiin?”
view
hockeybirds
Totta kai, kun jääkiekon mekassa oltiin, niin olihan seinillä myös jääkiekkotipuja! Graffitien ja muraalien aiheet  sekä taso vaihtelivat kyllä ihan laidasta laitaan. Yhden taideteoksen kohdalla piti jopa ihan googlata työn taustoja, sillä teos kiinnosti sen verran. Onneksi nykyään Instagram ja Google ovat aika hyviä apureita tämmöisissä selvitystöissä.

En edes tiedä, kuinka paljon vietin alueella aikaa tutkien taideteoksia. Ja palasinpa paluumatkalla vielä uudestaan ihailemaan teoksia. Veljeni työskennellessä päivät, liikuin kaupungilla pääosin yksin ja reissuni oli sellainen puolisoolomatka. Graffiti Alley olikin Torontossa oikeastaan ainut kohde, jossa harmitti olla yksin liikkeellä, sillä maalaukset olisivat toimineet upeina taustoina potrettikuviin. Ymmärrän varsin hyvin, miksi alueella kuvataan niin paljon niitä tv-tuotantojakin. Ehkä saan huijattua veljeni hovikuvaajakseni sitten kevään reissulla, kun taivaskin saattaa olla hieman kirkkaampi 😉
skulldinner

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

4 kommenttia artikkeliin ”Graffiti Alley – taiteilijoiden leikkikenttä

 1. Piti oikein kaivaa Google Maps esiin kun rupesin miettimään tätä lukiessa että olenkohan mahtanut käydä tuolla joskus. No, ei muisti pelaa ihan kymmenen vuoden taa, mutta jossain Chinatownin hoodeilla muistelisin tutkineeni hyvin samanhenkisiä nurkkia. Hienon näköistä joka tapauksessa, katutaide on ihan suosikkini!

  Tykkää

  1. Tämä sijaitsee ihan muutaman korttelin päässä Chinatownista, joten samasta paikasta puhutaan 😊 katutaide on omakin suosikkini ja pidän siitä, kuinka se elää ajassa mukana jatkuvasti.

   Tykkää

 2. Katutaide on parhaimmillaan upea urbaani elävöittäjä ja arjen ilo. Luen – tai oikeastaan katselen – mielelläni just tällaisia juttuja, mutta tästä paikasta en ollut ennen kuullutkaan. Kiitos tästä:)

  Tykkää

  1. Puit sanoiksi sen, mitä ajattelen katutaiteesta. Upeaa ja usein aliarvostettua. Kiva kuulla, että tämä oli ihan uusi tuttavuus, ilo oli puolellani 😊

   Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s