Itse tehty ramenkeitto

Olen aika monessa asiassa vähän sellainen myöhäisherännäinen ja trendien perässäkulkija. Niin myös ramenkeiton kohdalla. Ramen on ollut pinnalla jo vuosia, mutta itse maistoin ensimmäisen kerran ramenia vasta kaksi vuotta sitten ja ihastuin ikihyviksi samointein.
Ramen
Tosin rima asetettiin jo alusta saakka hyvin korkealle, kun veljeni vei perheemme syömään ramenia Torontossa kaupungin parhaimmaksi tituleerattuun ramen-paikkaan, Kinton Rameniin. Tänne oli päästävä myös viimeisimmällä Toronton reissulla ja aivan satavarmasti tulen poikkeamaan lounaalla myös ensi keväänä.

Koska makuelämys oli ensimmäisellä kerralla niin kohdillaan, on hyvän ramenin löytäminen ollut hieman hankalaa, saatika että olisin uskaltanut lähteä kokeilemaan itse keiton valmistusta. Helsingissä Why join the navy when you can be a pirate:ssa on muuten todella jees ramenkeitto. Fat Ramenin keittoa en ole vielä ehtinyt koittaa, mutta toivottavasti senkin aika on pian. Helsingin keittiöt ovat kuitenkin sen verran kaukana, että kun keittohimo yltyi tarpeeksi kovaksi, oli keittoa vain pakko yrittää valmistaa kotioloissa. Lopputulosta ei voi todellakaan verrata parhaimpiin rameneihin, joita olen syönyt, mutta yllätyin kuitenkin positiivisesti omista keitoksistani. Aluksi tosin totesin, ettei ollut vaivan arvoista, mutta kun liemi sai tekeytyä päivän ja yön yli, oli maku maksimoitunut ja makuelämys melkoisen hyvä. Ainoa asia, mikä jäi harmittamaan keitoksessani, oli se etten tajunnut tehdä kerralla isompaa satsia. Keittelyihin nimittäin uppooaa melko kiitettävästi aikaa, eikä homma ole todellakaan mikään pikainen arkiherkku. Vaikkakaan ruoan aktiivinen valmistuaika ei ole mikään älytön, lähinnä pitää jaksaa odotella, että liemi hautuu tarpeaksi. Myös raaka-ainelistan pituus voi säikäyttää, mutta älä anna sen hämätä! Vinkkinä vielä se, että keiton ainekset on hyvä laittaa esille omiin astioihinsa, jolloin esimerkiksi liemen säilöntä helpottuu. Ja muista lukea ohje kokonaan, ennen hommaan ryhtymistä. Näillä hyvä tulee!

Annoksen kruunaa soijamarinoidut kananmunat, joita minulla onkin tätä nykyä lähes tulkoon koko ajan jääkaapissa marinoitumassa. Niin hyviä! Tykkään myös heittää kananmunien marinadia ramenin joukkoon, jolloin keiton maut hieman syventyvät. Kananmunien ohje löytyy tuosta alempaa keitto-ohjeen jälkeen.
Ramensoup

LIHARAMENKEITTO
TARVITSET KEITTOLIEMEEN:

 • suolaa ja pippuria
 • 2 rkl öljyä
 • 1 iso sipuli
 • 4 valkosipulinkynttä
 • punainen, tuore chili
 • noin 1 kg porsaan luullista lapaa tai kasleria
 • 2 1/2 l vettä
 • noin 5 cm pätkä tuoretta inkivääriä pilkottuna
 • 1 dl riisietikkaa
 • 1 dl soijakastiketta
 • 2 rkl kalakastiketta
 • 1/2 dl fariinisokeria
 • lihafondi
 • 2 rkl vaaleaa misotahnaa

LISÄKSI:

 • ramen-/vehnä-/munanuudeleita (itse käytin munanuudeleita)
 • chiliä
 • tuoretta korianteria
 • ituja
 • paksoi ja sienet sopivat myös loistavasti (siitakesienien tilalle sopivat myös esimerkiksi herkkusienet)

TEE NÄIN:

 1. Hiero lihan pintaan suola ja pippuri.
 2. Pilko sipulit ja chili, kuullota isossa kattilassa.
 3. Lisää liha ja paista pinnat kiinni. Älä poista rasvakerrosta, sillä siitä tulee valtavasti makua liemeen.
 4. Lisää vesi ja loput ainekset kattilaan, anna kiehua hiljalleen noin 3 tuntia.
 5. Kerää liemestä liha sivuun ja siivuta se.
 6. Siivilöi liemi.
 7. Kokoa keitto: asettele kulhon pohjalle paketin ohjeen mukaan keitetyt nuudelit, idut, liha, marinoitu kananmuna halkaistuna ja mahdolliset sienet sekä paksoi. Lisää lientä sen verran, että nuudelit peittyvät. Lisää pinnalle korianteria ja chiliä.
 8. Nauti!

SOIJAMARINOIDUT MOMOFUKU-KANANMUNAT
TARVITSET:

 • 6 kananmunaa
 • Muutaman sentin pituisen palan tuoretta inkivääriä
 • Valkosipulin kynsi
 • 1 dl soijakastiketta
 • 1 dl vettä
 • 1 rkl sokeria

TEE NÄIN:

 1. Keitä kananmunia noin 6 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuori munat.
 2. Pilko inkivääri ja valkosipuli.
 3. Sekoita soija, vesi, sokeri, inkivääri ja valkosipuli suljettavassa rasiassa tai pakastuspussissa.
 4. Kippaa kananmunat sekaan ja anna maustua vähintään 3 tuntia, mutta mieluiten yön yli.
 5. Halkaise puoliksi ja tarjoile ramenin kyljessä.
@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Itse tehty ramenkeitto

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s