Hanoi – ruoka ja majoitus

Joskus alkuvuodesta eli kauan, kauan sitten kerroin omista hyvistä kokemuksistani Saigonin ruoka- ja majoituskentällä. Tällä kertaa vuorossa olisikin Vietnamin pääkaupunki, Hanoi.

Hanoi sijaitsee Vietnamin pohjoisosissa ja on talvikuukausina huomattavasti viileämpi kuin vaikkapa ihan eteläkärjessä sijaitseva Saigon. Kohdalleni osui Hanoissa joulun aikoihin niin sadetta ja +11 astetta kuin auringonpaistetta ja +28 astetta. Eli tarjolla voi olla oikeastaan millaista säätä vain, ainakin vuodenvaihteen tienoilla.

MAJOITUS

Majoituin Hanoissa muutamassa eri paikassa. Sekaan mahtui niin hyviä kuin huonompiakin majoituskokemuksia. Jatkoin tutulla linjalla ja majoituin tälläkin kertaa hostelleissa. Suurkaupungin ytimessä on laaja valikoima erilaisia majoituksentarjoajia ja valinnan varaa on usealle eri lompakolle ja erilaisille matkaajille.

Ensimmäiseksi saavuttuani Hanoihin majoituin Tabalo Hostel Hanoissa (42 Hàng Đường), joka sijaitsee aivan vanhan kaupungin ytimessä. Ajattelin ensin, että paikka voisi olla aika meluisa, sillä se sijaitsee niin keskellä kaikkea, mutta hostelli olikin todella hiljainen ja rauhallinen. Saavuin paikalle myöhään yöllä lentoni ollessa melkein kolme tuntia myöhässä, mutta sain silti ystävällistä palvelua respassa ja pääsin suoraan nukkumaan. Majoituin kahdeksan hengen makuusalissa, jossa jokaisella majoittujalla oli iso sivuverhollinen pylvässänky ja vuoteen päässä suuri, lukittava vaatekaappi, johon mahtui rinkka (tai parikin) heittämällä sisään. Kaikki tilat ja vuodevaatteet olivat viimeisen päälle puhtaita. Majoitushintaan (7 €/yö) kuuluva aamupala nautiskeltiin hostellin kattoterassilla, josta kelpasi seurailla hiljalleen heräilevää Hanoita. Aamupala oli aika yksinkertainen sisältäen vaaleaa paahtoleipää, munakasta ja appelsiinimehua, mutta kyllä niillä mahansa vallan hyvin täytti. Ainoa nootti paikalle tulee ärsyttävän kovaäänisistä saluunan ovista kylppäreiden pääovina. Todella turhat ja, no tosiaan, kovaääniset. Ovien narina ja pauke kuului makuusaliin ja meinasi hiukan häiritä unta.

Toinen mainitsemisen arvoinen ja ihan oma lempparini oli Little Charm Hanoi Hostel (44 Hàng Bồ, Hoàn Kiếm). Niin ikään vanhassa kaupungissa sijaitseva kaunis, siisti ja hintansa väärti. Upea, kolonialismin aikainen vanha rakennus kauniine lasiovineen pienellä terassillaan kutsui majoittujan astumaan peremmälle. Sisään astuessani minulle tuli paikasta heti enemmän hotelli- kuin hostellifiilikset. Henkilökunta oli älyttömän avuliasta porukkaa, tulostelivat minulle bussilippua sun muuta ylimääräistä ja varmistivat, että kaikki on ok. Majoituin kuuden hengen makuusalissa, jossa oli jokaiselle majoittujalle jälleen kerran isot pylvässängyt näköesteverhoineen ja iso, lukittava kaappi omille tavaroille. Vessat ja kylpyhuoneet olivat todella siistit ja niitä siivottiin säännöllisesti. Hostellissa on myös kiva hengailualue, pieni sisäuima-allas ja alakerrassa italialainen ravintola keraamisine pizzauuneineen. Maksoin majoituksestani 6 €/yö ja hintaan sisältyi aivan ihana aamupala. Tänne haluan kyllä vielä joskus uudestaankin yöksi.

Ennen Little Charm Hanoi Hostellia majoituin yhdeksi yöksi hostelliin, joka oli aivan kamala. Minun oli tarkoitus olla täällä kaksi yötä, mutta pian kävi selväksi, että yksikin yö on tarpeeksi. Paikkaa oli kehuttu Booking.comissa paljon mm. siisteydestään, ilmaisista opastetuista kierroksistaan ja hyvästä aamupalasta, mutta paikka ei vastannut ainakaan omia odotuksiani ollenkaan. Todella meluisa, rikkinäiset lakanat, järkyttävän painavat ja tumahtelevat ovet, levoton meininki jne. Tosin aamupala oli kyllä hyvä. Siihen omat positiiviset kokemukseni jäävätkin tästä paikasta. Ehkä paikka on kiva 18-vuotiaista bilematkaajista, mutta minuun paikka ei iskenyt. Jos joku nyt haluaa välttämättä testata tai sitten kiertää paikan, niin paina nimi mieleen: Hanoi Buffalo Hostel.

RUOKA

Kuten Saigonissa, niin myös Hanoissa katuruokakojut ja pienen pienet ruokapaikat ovat yksiä parhaimpia paikkoja syödä. Halpaa ja herkullista sapuskaa yhden sun toisen kadun nurkassa. Nyt en osaa edes suositella käymiäni paikkoja, sillä ei ole mitään hajua, missä kohti karttaa ne sijaitsevat, kun päätin vain istahtaa alas sopivan paikan tultua eteen. Joka tapauksessa, näitä paikkoja tulee vastaan jatkuvasti, varsinkin vanhassa kaupungissa. Isot kulholliset keittoa tai nuudelia liha- tai kasvisproteiinihöysteillä maksoivat euron pintaan. Rohkeasti vain kokeilemaan eri paikkoja.

Yksi paikka, jonka olin merkannut itselleni ylös jo ennen Vietnamiin matkustamista oli paljon kehuja kerännyt pitseria Pizza 4P’s. Kyllä, ihan oikein luit, merkkasin pitsapaikan. Vietnamissa. Ajattelin jo skipata koko paikan, mutta Saigonissa tapasin kaverini, joka oli juuri tullut Hanoista ja kehui pitseriaa maasta taivaaseen. Pizza 4P’s löytyy useammastakin lokaatiosta (18 toimipaikkaa), myös Saigonista, Da Nangista ja Nha Trangista, mutta juuri Hanoin toimipaikat nousivat netin kehuissa jatkuvasti esiin. Niinpä suuntasin jouluaatonaattona pitsalle, kun satuin sopivasti kävelemään yhden toimipaikan ohitse. Tilasin alkuun pienen lajitelman talon omia juustoja sekä paikan erikoisuuden, heidän oman juuston valmistuksessa syntyvästä heravedestä valmistettua siideriä, jossa maistuu ananas, kaneli ja australialainen humala. Älyttömän hyvä siideri! Pitsojen valinnassa meinasi iskeä valinnan vaikeus, sillä en osannut päättää margaritan ja talon omilla juustoilla täytetyn pitsan välillä. Onneksi tarjoilija ehdotti minulle puolitettavaa pitsaa, eli toinen puoli margaritaa ja toinen juustolla. Ja mikä pizza se olikaan! Elämäni paras. Hands down, paras. Margarita oli juuri niin maukas kuin sen kuuluukin, ja juustopitsa, well hello! Juustopitsa ei olisi välttämättä sellaisenaan ollut niin erikoinen, mutta mukana tuli minikannullinen hunajaa, jota tuli lorautella pitsan päälle. Taivaallista. Ja puolitetut pitsat olivat juuri täydellinen kombo, jolloin makuja pystyi vaihtelemaan, eikä yksi ja sama pitsa alkanut puuduttaa. Vaikka Pizza 4P’s onkin huomattavasti hinnakkaampi kuin katukojut, niin on se mielestäni kyllä hintansa väärti. Vietnamin tuliaisena oma vakkariruokani pikaisiin hemmotteluhetkiin onkin pakasteesta Ristoranten quattro formazzi tai Lidlin minipitsat juustotäytteellä ja kylkeen hunajaa. Suosittelen koittamaan.

Yksi Hanoin suloisimmista ja hauskimmista kahviloista on The Note Coffee (64 Lương Văn Can, P. Hàng Trống, Q.Hoàn Kiếm). Paikka näyttää ihan pikkuruiselta, kun astuu sisään ja edessä on vain pieni tiski, mutta yläkerroksista löytyy runsaasti tilaa. Ja loputtomasti muistilappuja, niin kuin paikan nimikin ehkä antaa ymmärtää. Joka ikinen pinta kahvilassa on laputettu muistilapputarroilla. Pöydissä on tyhjiä muistilapputarroja ja kyniä, joilla voi jättää oman viestinsä muiden löydettäväksi. Täällä voisi viettää loputtomasti aikaa lueskellen seinissä, pöydissä, tuoleissa, katoissa, lampuissa jne. olevia lappuja. Ainiin, myös paikan kookoskahvi on herkullista, enkä normaalisti edes juo kahvia.

Myös KingRoti (34 Hàng Gai) ansaitsee ehdottomasti oman mainintansa listauksessa. Kun etsin netistä Hanoin ehdottomia ruokapaikkoja ja näkemisen sekä kokemisen arvoisia juttuja, törmäsin paljon kehuja saaneeseen King Rotiin. Uunituoreita leivonnaisia, joita kutsutaan pulliksi, mutta en tiedä, mikä sana näitä kuvailisi parhaiten. Kuvailisin näitä ehkä täytemunkeiksi, joiden sisällä on eri makuisia kreemejä. Todella rasvaisia, todella hyviä ja halpoja. Ja kuinka sattuikaan, että majoituin ihan toimipisteen lähellä, joten kipaisin ostoksilla pariinkin otteeseen. Suosittelen syömään munkit tuoreeltaan, enkä esimerkiksi jemmaamaan rinkkaan yöbussin matkan yli.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Hanoi – ruoka ja majoitus

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s