Mukikakku

Mulle saattaa iskeä makeanhimo aivan salamana kirkkaalta taivaalta ja tämmöisen salaman iskiessä ei välttämättä aina jaksaisi tai malttaisi lähteä kauppaan. Niinpä hätä keksii keinot ja makeaa saattaa syntyä oman keittiön uumenissa ilman kauppakäyntiä. 

kahvikuppikakkuYksi tällainen makeanhimo pamahti päälle viime viikolla lukiessani ensimmäiseen yliopistotenttiini. Mulla on paha tapa monesti mutustaa jotain hyvää samalla, kun lueskelen koulujuttuja. Etenkin tentteihin tai muihin isompiin prokkiksiin. Koska olin ollut jo koko päivän menossa, enkä jaksanut lähteä enää kauppaan hakemaan jotain pientä mutusteltavaa, niin päätin tonkia keittiönkaappeja ja löytää sieltä avun.

Ajattelin ensin tehdä miniannoksen kakkutaikinaa ja syödä sen ihan vain sellaisenaan. Tiedän, osalle tämä saattaa kuulostaa ällöttävältä, mutta mun mielestä taikinat on melkein poikkeuksetta parempia kuin paistetut versiot. Kun taikinatira oli kulhon pohjalla, pamahti mieleeni kuitenkin ajatus mukikakusta. En ollut aiemmin tehnyt mikrossa valmistettavaa mukikakkua, joten annoin sille nyt mahdollisuuden. Taikina Muumi-mukiin, muki mikroon alle minuutiksi ja valmis! Helppo ja nopea pikaherkku yhdelle hengelle. Voisin kuvitella tekeväni tällaisia vaikka muutamankin yllätysvieraiden sattuessa paikalle.
kuppikakkukuppimutakakku
1 KPL MUKIKAKKUUN TARVITSET:

  • 1 muna
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1½ tl kaakaojauhe
  • 1 rkl vehnäjauho
  • Pinnalle (ja taikinan sekaan) strösseleitä

Vaahdota muna ja sokeri, lisää loput raaka-aineet, kippaa mikronkestävään kuppiin ja mikroon. Mikron tehoksi 80 % ja ajaksi 30-60 sek. Jos haluat kakusta mutakakkumaisempaa, suosittelen tuota 30 sekuntia ja jos haluat kuivemman oloista, niin 60 sekuntia. Nämä ajatkin tietysti vaihtelevat mikroittain. Seuraile ja testaile, niin se oikea aika löytyy sieltä. Ja sitten ei muuta kuin herkuttelemaan!

Oletko sinä jo koittanut mukikakkua?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN // BLOGIT.FI

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s