”Jääkaapissa ei oo mitään”

Aika usein tuntuu, ettei jääkaapissa ole mitään syötävää, eikä jaksaisi alkaa vääntämään mitään sen kummempia pöperöitä pitkän työ- tai opiskelupäivän jälkeen. Tai viikonlopun alkuun haluaisi vain jotain helppoa, mutta extra hyvää.

tortilla_vaakaNäissä tilanteissa tukeudun aika usein tortilloihin tai tacoihin. Sapuska, joka taitaa upota lähes kaikkiin suurella ruokahalulla. Ja yleensä ainakin suurinosa raaka-aineistakin löytyy jo valmiiksi kotoa. Jos nyt jotain kuitenkin puuttuu, niin kaiken tarvittavan saa ihan vaikka ghetto-ässästäkin, eli kämäisimmästäkin lähikaupasta.

Jotenkin aina ajattelen, että kaikki laittaa tortilloihin tai tacoihin samoja täytteitä, eikä tässä ruoassa ole kauheasti variaatioita, vaikka oikeastihan se on juuri päinvastoin. Jokainen koostaa oman annoksensa mielensä mukaan ja ruoan tekijästä riippuen tarjolla on yleensä hieman vaihtelevia täytteitä. Paljasta nyt siis oma kombosi, jotta saan vaihtelua omiin täytteisiini.

Oma unelmatäytearsenaalini näyttää jota kuinkin tältä:

 • GoGreenin Bean Chili sin carne ja Bean salsa original – Nämä on ihan superkäteviä, kun voi säilyttää kuukausikaupalla avaamattomana huoneenlämmössä, sitten vain tarjoillessa hieman lämmittää pannulla ja valmis! Ennen tein aina 400 g jauhelihaa ja siihen Santa Marian Taco-mausteseos.
 • fetajuusto
 • purkkimaissi
 • kurkku
 • tomaatti
 • rucola tai vuonankaali (aiemmin käytin aina mautonta jäävuorisalaattia)
 • tuore korianteri
 • salsa
 • creme fraiche
 • jos hifistelen ja raaka-aineet löytyvät, niin omatekemää guacamolea, ah!

tortilla_pysty
Ootko sinä muuten team tortilla vai taco?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

2 kommenttia artikkeliin ””Jääkaapissa ei oo mitään”

 1. Team tortilla täällä! Mun vakkari on raastettu tai kuorimaveitsellä suikaloitu porkkana limemehulla. Rakenne on kiva, lime tuo makua ja on halpaa. Mulla on myös lähes aina limeä tai sitruunaa ja porkkanoita jääkaapissa.
  Texmex-härkis ja purkki kidneypapuja on mun lemppariproteiinitäyte. En yleensä edes paista tätä, sekoitan vaan ja lisään ehkä vähän mausteita. Mulle tortillat on usein mikroruokaa päivinä kun ei oikein jaksaisi. Juustoista lemppari on cheddarraaste, mutta välillä laitan vain kermaviiliä.

  Kannattaa muuten tsekata myös cowboy caviar – olen tehnyt sitä näin kesäaikaan välillä illanistujaisiin ja tekee kyllä kauppansa nachojen tai tortillojen kera.

  Tykkää

  1. Tortilla tuntuu olevan se suosituin valinta 😊 Olin penskana ihan tacofani, mutta nykyään ostan melkein poikkeuksetta tortilloja.

   Hei pitää ehdottomasti ottaa testiin toi porkkanalime! Noi nimittäin löytyy minunkin jääkaapista melkein aina. Söin muuten keskiviikkona superhyvän kalatacon, jossa oli paljon porkkanaa. Kiitos myös tosta cowboy caviar -vinkistä! Just tällaisia vinkkejä täyte-ehdotusten lisäksi olinkin hieman vailla 😍

   Tykkää

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s