Gluteeniton mutakakku, joka maistuu jauhohirmullekin

Gluteenittomat ruokaohjeet rokkaavat tällä hetkellä, kun porukasta joka toinen välttelee viljaa syystä tai toisesta. Ja siksi onkin kivempi, mitä enemmän vastaan tulee gluteenittomia herkkuja Suosittelen koittamaan tätä ohjetta, vaikka gluteeniton ei olisikaan sun juttu! Voisin melkeinpä luvata, että et joudu pettymään.  mudcake
Itse kuulun niihin, jotka huonolla menestyksellä koittavat välttää gluteenia, ja siksi ihastuinkin tähän kakkuun. Koska äitini on ihana, yrittää hän aina kehitellä kaikkea gluteenitonta herkkua Kuopio-vierailuilleni. Itsehän olen niin laiska, etten aina jaksa testailla eri versioita ja päädyn pelottavan usein viljaversioihin. Syksyllä Kuopiossa ollessani äiti oli tehnyt ihan taivaallisen hyvää mutakakkua, joka oli gluteenitonta. Halleluja! Ohje on ihan mun lempparireseptisivustolta, Soppa365:stä. Kannattaa tutustua, visuaalisesti hurjan kaunis sivusto ja useampaakin reseptiä testanneena voin todeta ohjeiden olevan toimivia. Gluteenittomasta ja mielettömän hyvästä mutakakusta innostuneena odottelin sopivaa hetkeä, että voisin pyöräyttää itsekin tuota herkkua uudemman kerran. Tällainen sopiva hetki sattuikin kivasti yksi viikonloppu, kun kakun syöjiä oli sopivat kuusi. Okei, olisi siitä riittänyt kahdeksalle, ehkä yhdeksälle ihmiselle. Tai varmaan yli kymmenellekin, jos leikkaisi inhimillisiä paloja. Haluatte ehkä kuitenkin kaiken jaarittelun sijaan saada hyppysiin tuon mahtavan ohjeen. Sitä ennen teen hurjan paljastuksen, kakkuun ei nimittäin tule ollenkaan jauhoja vaan mustapapuja! Aika villiä, eikö? Itse teen tätä tulevaisuudessakin, vaikka vaihtoehtona olisi ihan perus mutakakku (gluteenittomilla) jauhoilla. Sen verran upposi meitsin makuhermoihin.
cakeTARVITSET
200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
150 g voita
4 dl käyttövalmiita mustapapuja
1 1/2 rkl vaniljajauhetta (itse heitin joukkoon vaniljasokeria, tällöin kantsii vähentää määrää)
1/2 dl vahvaa kahvia
1/4 tl suolaa
200 g muscovadosokeria
4 kananmunaa

TEE NÄIN
• Laita uuni kuumenemaa 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 18–20 cm) hyvin.
• Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata ne mikrossa tai liedellä vesihauteessa välillä sekoittaen.
• Huuhdo ja valuta pavut siivilässä. Laita pavut, vaniljajauhe, kahvi, suola ja hiukan jäähtynyt suklaasula tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
• Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset muscovadosokerin kanssa vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa kiiltäväksi pilveksi. Yhdistä vaahdot varovasti käännellen. Ota ½ dl vaahdosta sivuun koristelua varten. Sekoita loppu vaahto suklaa-papumassaan.
• Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Lusikoi 3 munavaahtorengasta taikinan pinnalle; aloita keskeltä pienimmästä renkaasta ja tee isoin ulkoreunaan. Renkaat saavat katkeilla, eikä niiden tarvitse olla tasaisia. Vedä tikulla viivoja ulkolaidasta keskelle säteittäin, niin että pintaan muodostuu kuvioita.
• Paista kakkua uunissa noin 30–40 minuuttia. Se saa jäädä tahmeaksi. Ota kakku uunista, kun se on keskeltä vielä hiukan hyllyvä.
• Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä 1 tunti ja kiinteytyä jääkapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli. Säilytä kakku jääkaapissa. Kakun pinta säilyy kauniina noin vuorokauden.
piece_of_cake
Jos haluat hifistellä, niin heitähän kylkeen vielä vaniljajätskiä tai mascarponekermavaahtoa. Ja ei kuin nauttimaan, nam!

@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

eng Perfect gluten free mud cake is made from black beans. Can you believe it? Just google some delish recipe to try. It’s worth it!

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s