Itämainen rapusalaatti

Yritän täällä kovasti omaksua terveellisiä elämäntapoja osaksi normaalia arkea ja ensimmäinen viikko onkin mennyt aika kivasti. Ei niitä herkkuja tarvitsekaan vetää edes joka toinen päivä, heh. Viikon kuitenkin kruunasi superhyvä itämainen rapusalaatti, jonka reseptin loihdin ihan omasta pääkopastani. Tässä sapuskassa maistuu mun lempparimaut: jättikatkikset, lime, korianteri, inkivääri ja soija. Korianteri jakaa mielipiteet hyvin vahvasti kahtia – osa rakastaa, osa vihaa. Itse lukeuduin jälkimmäiseen leiriin pitkän aikaa. Brasiliassa asuessani tämä oikein harmitti, siellä nimittäin käytetään korianteria aika paljon. Muutama vuosi sitten huomasin kuitenkin ihan vahingossa ja yhtäkkiä rakastavani tätä yrttiä. Siitä lähtien olenkin lisäillyt sitä vaikka mihin ruokiin. Korianteri on myös aika olennainen maku itämaisia ruokia. Itämaiset maut iskee minuun aika täysiä ja siinäpä onkin yksi (suuri) syy matkata (kauko)itään. Aasian maista kun ei vielä ole Bangkokin ja Hong Kongin lentokenttiä lukuunottamatta kokemusta. Muu perhe onkin reissannut siellä suunnilla kadehdittavan paljon. Onneksi keittiössä näistä muitten reissuista on päässyt nauttimaan herkullisen ruuan muodossa.
salad
En erotellut tähän sen enempää salaatin raaka-aineiden määriä, koska heitin kaikki aivan täysin fiiliksen ja jääkaapin sisällön mukaan. Tämä salaatti tehdään todella löysin rantein ja fiilistellen. Lisäisin ainesosiin vielä avokadon ja tuoreen chilin. En käyttänyt näitä tällä kertaa itse, koska näitä ei tähän hätään löytynyt keittiöstä, mutta nämä sopisi tähän salaattiin kuin nenä päähän.

TARVITSET
• jättikatkarapuja (sellaisia, joissa on vielä se pyrstön kärki kiinni)
• soijakastiketta
• tuoretta chiliä
• tuoretta inkivääriä raastettuna
• vihersalaattipohja
• avokadoa
• cashew-pähkinöitä
• limen mehua
• tuoretta korianteria

TEE NÄIN
• Kokoa haluamasi salaattipohja (esim. salaatti, kurkku, tomaatti, avokado, jne.)
• Paista katkaravut nopeasti (n. 4 min. ettei ravuista tule sitkeitä) soijakastiketilkassa, johon on sekoitettu inkivääri ja pilkottu chili
• Anna katkarapujen jäähtyä hieman, poista pyrstöt, pilko pienemmiksi ja kippaa salaatin joukkoon
• Pilko salaatin päälle korianteria ja chiliä sekä rouhi pähkinät sopivan pieniksi
• Viimeistele limen mehulla
prawnsalad

@: unelmamaja@gmail.com
Facebook // Instagram // Bloglovin // Blogit.fi

engI just loved this easy and delicious salad. And what else it could be because there are all my favorites: coriander, prawns, soy sauce, lime and ginger.

All you need is prawns, soy sauce, ginger, chili, salad base (so what ever you want), avocado, cashews, lime and fresh coriander. Make the salad base as you want it, fry the prawns with soy sauce, ginger and chili. Then add the prawns to the salad, add some lime juice and coriander on top of the salad and enjoy! Did I already mention that it’s delish! 

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s