Mummun mokkaruudut

Moni kutsuu näitä mokkapaloiksi, jotkut suklaaruuduiksi. Porilaiset ovat ihan omaa luokkaansa ja nimittävät näitä Masaliisoiksi, mikä on mielestäni kaikista erikoisin nimitys. Vaikka vietin lapsuuteni lomat mummulassa Porissa, mutta mummu kutsui näitä mokkaruuduiksi, eikä Masaliisoiksi. Toisaalta kukaan porilaisista sukulaisistanikaan ei puhunut mistään Masoista tai Liisoista, sillä kaikki sukulaisenikin olivat tottuneet mummun mokkaruutuihin.
Niinhän sitä sanotaa, että rakkaalla lapsella on monta nimeä, niin myös klassikkoleivonnaisella. Mokkapalat on varmaan moninimisin leivonnainen, mitä on. Kodin Kuvalehdenkin kyselyssä leivonnaista kutsuttiin yli 40 eri nimellä. Aikamoinen määrä tälle myyjäispöytien kunkulle.

Mokkapalat kuuluvat koulujen ja urheiluseurojen myyjäisiin sekä jokaisen pikkuleipurin ensimmäisiin leivontakokeiluihin. Ja miksipä ei kuuluisi? Takuuvarmasti hyvää ja aika helppoakin. Sopii arkeen ja juhlaan, vuoden lopetukseen ja aloitukseen. Itse vannon tämän leivonnaisen kohdalla henkeen ja vereen mummuni reseptin nimeen. Ja toki myös kutsun näitä mokkaruuduiksi mummuni tapaan. Mummun reseptissä ei kai ole juurikaan mitään muita niksejä yleisimpiin ohjeisiin verrattuna, kunhan vain muistaa vaahdottaa niin maan pirusti (vatkaa vielä hetki lisää) ja suklaakuorrutteessa pitää olla riittävän tujakkaa kahvia. Paljon sokeria ja rasvaa, niin eihän siitä voi tulla kuin hyvää.

TARVITSET: (pieni pellillinen mokkaruutuja)

POHJA

 • 3 kananmunaa
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 3 dl sokeria
 • 3 tl vaniljasokeria
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 3 rkl kaakaojauhetta
 • 200 g sulatettua voita/margariinia
 • 2 dl maitoa

KUORRUTE

 • 4 dl tomusokeria
 • 5 rkl sulatettua voita/margariinia
 • 5 rkl vahvaa kahvia
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria

TEE NÄIN:

 1. Valmista ensin pohja: vaahdota kananmunat ja sokeri hyvin. Jos mahdollista ja jaksat, niin vatkaa 10-15 minuuttia, jotta vaahdosta tulee kuohkea.
 2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon.
 3. Lisää sulatettu voi/margariini, sekoita varovasti tasaiseksi.
 4. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, n. 40 cm x 30 cm pelti/vuoka.
 5. Paista 200ºC noin 10-15 minuuttia. Tarkkaile pintaa. Taikina on kypsää, kun puiseen hammastikkuun ei tartu taikinaa.
 6. Valmista kuorrute pohjan viilentyessä: sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi massaksi, levitä hyvin jäähtyneen pohjan päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla, strösselillä, kookoslastuilla tms.
 7. Leikkaa paloiksi ja nauti!

Hei muuten, millä nimellä sinä kutsut näitä suklaaruutuja?

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s