Törkyhyvä majoneesi paahdetusta valkosipulista

Olen bongannut melkein kymmenen vuotta sitten ohjeen itse tehtyyn majoneesiin Isyyspakkaus-blogista. Siitä saakka olen tehnyt majoneesin usein itse ihan alusta saakka. Moni ajattelee, että hullun hommaa, mutta majoneesin tekeminen alusta alkaen onnistuu tumpeloimmaltakin kokilta, jos keittiöstä löytyy sauvasekoitin. Ja aikaa menee noin minuutti, eikä hommassa vaan voi mennä pieleen.

Muokkasin alkuperäisestä ohjeesta ihan killerihyvän majoneesin, jonka salaisuutena on paahdettu valkosipuli. Ihanan täyteläinen, kermainen ja pehmeän maukas majoneesi hellii valkosipulirakastajien makuhermoja, mutta sopii heillekin, jotka eivät ole suurimpia valkosipulin ystäviä tai joiden vatsa ei kestä raakaa valkosipulia. Uunissa paahdetut valkosipulit karamellisoituvat kypsyessään ja maku pyöristyy sekä pehmenee huomattavasti jättäen jälkeensä maukkaan, mutta lempeän maun. Tuossa Tommin ohjeessa on se kivaa, että sitä voi muokata ja varioida makumaailman puolesta loputtomiin. Pidä majoneesin pohja samana, mutta testaile valkosipulin tilalle eri makuja rohkeasti.

TARVITSET:

 • 2 kokonaisena paahdettua valkosipulia
 • 2 tl sinappia (käytin perus Auraa, dijon olisi vielä kovempi)
 • 1 kananmuna
 • ½ sitruunan mehu
 • vähän valkopippuria
 • ripaus suolaa
 • 2 dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä

TEE NÄIN:

 1. Paahda valkosipulit uunissa: leikkaa kokonaisesta valkosipulista n. 1 cm pois yläosasta, kaada päälle loraus öljyä ja ripaus suolaa. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kypsät valkosipulinkynnet saa puristettua kuorista ulos helposti. Varo, ettet polta sormiasi! Anna paahdetun valkosipulin jäähtyä ennen majoneesin tekoa. Voit paahtaa valkosipulit jo vaikka päivän etukäteenkin.
 2. Laita kaikki raaka-aineet korkeaan ja kapeaan astiaan, esimerkiksi sauvasekoittimen omaan mittamukiin.
 3. Laita sauvasekoittimen terä astian pohjaan, käynnistä laite ja nosta sekoitinta hiljakseen ylöspäin. Huomaat, kuinka seos alkaa paksuuntua ja saostua.
 4. Valmis! Jos ei lasketa valkosipulin paahtamista, niin majoneesin valmistukseen menee aikaa noin minuutin verran.
 5. Nauti esimerkiksi ranskalaisten kaverina, hodarin tai burgerin välissä, tai miksei vaikkapa dippivihannesten parina!

Majoneesi säilyy jääkaapissa noin viikon verran. Meillä tämmöinen yksi satsi kesti yhden illan ennen kuin katosi parempiin masusiin.

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s