Lautasella pala New Yorkia

Vaikkei tämän vuoden reissailut ole vielä edes alkaneet, harhailee ajatukseni jo tasaisin väliajoin ensi vuoden Amerikan matkaan. Varsinkin New York, joka ei koskaan nuku, huutelee nimeäni. Etenkin iltaisin, kun minun pitäisi alkaa nukkua.
new_york_cheesecakeNäin kävi myös perjantai-iltana, kun olin jo pöyhinyt tyynyni sopivaksi ja vetänyt täkin korviini. Mieleni alkoi pikku hiljaa lennellä, kunnes lopulta päädyin ajatuksissani jälleen New Yorkiin ja sen ruokamahdollisuuksiin. Jostain pompsahti mieleeni uunissa paistettava juustokakku, New York cheesecake. En ole tehnyt koskaan aiemmin uunissa paistettavaa juustokakkua, vaan olen toteuttanut juustokakut liivatteen avulla. Nyt mieliteko ja fokus olivat kuitenkin vahvasti tässä ikonisessa amerikkalaisessa kakussa. Eipä siinä muu auttanut kuin alkaa googlailla eri ohjeita ja odottaa seuraavan päivän kauppareissua. Etukäteissuunnittelulla osasin myös varautua siihen, että kakku olisi syömävalmis vasta sunnuntaina (kannattaa lukea koko resepti läpi aina ennen kuin ryhtyy hommiin).

Päädyin yhdistelemään ja muokkailemaan neljästä eri ohjeesta oman versioni, johon olin näin ensikertalaisena hyvinkin tyytyväinen. Myös ystäväni, joka toimi koemaistajana, näytti kakulle vihreää valoa. Niinpä uskallan jakaa oman versioni tästä legendaarisesta amerikkalaisesta herkusta myös teille. Tosin seuraavan kerran, kun teen tätä, aion tehdä sekä pohjan että täytteen kaksinkertaisena samankokoiseen vuokaan. Tällöin kakusta tulee enemmän esikuvansa oloinen, kun reunoja koristaa keksivoireuna ja kakusta tulee huomattavasti korkeampi.
juustokakku

NEW YORK CHEESECAKE

∅ 20 cm vuoka, noin 6 hengen (tai yhden suursyömärin ja yhden vieraskorean ystävän) kakku

Lämmitä uuni 150 asteeseen

POHJA:

 • 100 g Digestive-keksejä (n. 7 kpl)
 • 50 g voita sulatettuna

TEE NÄIN:
Murskaa keksit tehosekoittimessa tai käsin, esimerkiksi kaulin toimii hyvin. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtovuoka (max. ∅ 20 cm) leivinpaperilla ja kaada keksivoiseos vuokaan. Tasoita massa vuoan pohjalle ja massan riittäessa, jatka pohjaa hieman reunoja pitkin ylös.
pohja

TÄYTE:

 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 150 g ranskankermaa
 • 0,75 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 rkl perunajauhoja
 • 2 rkl sitruunamehua
 • (½ sitruunankuori)
 • 2 kananmunaa

TEE NÄIN:

 1. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma.
 2. Sekoita kuivat aineet (ja sitruunankuori) keskenään.
 3. Lisää kuivat aineet tuorejuuston ja ranskankerman sekaan, lisää sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi massaksi.
 4. Lisää munat hyvin sekoittaen yksitellen takinan sekaan. Eli lisää toinen muna vasta, kun ensimmäinen muna on sekoitettu hyvin taikinan joukkoon.
 5. Kaada taikina irtovuokaan. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ilmakuplat nousevat pintaan. Tasoita pinta tarvittaessa.
 6. Paista kakkua 150 asteessa, uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes kakku on reunoilta hyytynyt, mutta on keskellä vielä hieman löllyvä. Napsauta uuni pois päältä, aukaise luukku hetkeksi ja anna kakun kypsyä uunin jälkilämmössä vielä tunnin ajan. Näin kakun pinnasta tulee samettinen, eikä se halkeile. Uunin pohjalle kannattaa laittaa uunivuoka tms, sillä irtovuoan väleistä voi valua rasvaa.
 7. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä se tekeytymään jääkaappiin vielä mieluiten yön yli.
 8. Tarjoile mansikkamelban kanssa (kts. alta).

MANSIKKAMELBA:

 • 300 g mansikoita
 • 1 rkl sokeria
 • 1 rkl sitruunamehua

TEE NÄIN:
Laita kaikki melban ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja suristele tasaiseksi.
cheesecake

@: UNELMAMAJA@GMAIL.COM
SEURAATHAN UNELMAMAJAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kiva, kun jätät kommenttia.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s